Έστειλαν εκτελεστή από την Τουρκία στα κατεχόμενα για εκφοβισμό - Συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Έστειλαν εκτελεστή από την Τουρκία στα κατεχόμενα για εκφοβισμό - Συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

Συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο κατεχόμενης Τύμπου ο Τούρκος Αμπντουλκαντίρ Γιαβούζ, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει από τα κατεχόμενα αφότου έριξε δύο πυροβολισμούς εναντίον σταθμευμένου οχήματος στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 27 Δεκεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Γιαβούζ είχε ήδη απογειωθεί όταν η «αστυνομία» ζήτησε την επιστροφή του στα κατεχόμενα όπου και συνέλαβε τον Γιαβούζ.

Σε κατάθεση στο «δικαστήριο», στο οποίο οδηγήθηκε χθες, ο Γιαβούζ ανέφερε ότι εστάλη στα κατεχόμενα από κάποιο άτομο από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να πυροβολήσει στα πόδια τον Μπιλάλ Τουνά και ότι το πιστόλι και οι σφαίρες του δόθηκαν από κάποιους στα κατεχόμενα.

Ο Γιαβούζ υποστήριξε επίσης ότι μετάνιωσε και δεν πυροβόλησε τον Τουνά αλλά μόνο το όχημά του, όταν είδε ότι η σύζυγός του έφερε μουσουλμανική μαντήλα στο κεφάλι.

Η «αστυνομία» συνέλαβε και τον Οκτάι Φελέκ, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο Τουνά, τον απείλησε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μέσω WhatsApp στις 13 Δεκεμβρίου 2023, λέγοντας του να πουλήσει όχημα που ανήκει στην εταιρεία του και να παραδώσει στον ίδιο τα χρήματα, αλλιώς «θα σε πυροβολήσω από εδώ που κάθομαι».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.