Α. Αποστόλου: «Στέκομαι στο πλευρό των Οργανωμένων Ασθενών – Ο Υπ. Οικονομικών να ανακαλέσει»

Α. Αποστόλου: «Στέκομαι στο πλευρό των Οργανωμένων Ασθενών – Ο Υπ. Οικονομικών να ανακαλέσει»

«Στέκομαι στο πλευρό της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου αλλά και όλων των χρόνιων ασθενών στις ορθές διεκδικήσεις τους και τις εύλογες ανησυχίες τους», ανέφερε σε δήλωση του ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου, «ο Υπουργός Οικονομικών αντί να αντιληφθεί τις εύλογες ανησυχίες της Ομοσπονδίας προέβει σε μια πρωτοφανή δήλωση η οποία προσβάλει την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών αλλά και τους ασθενείς που εκπροσωπεί», προσθέτοντας ότι «το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ανακαλέσει».

 

Αυτούσια η δήλωση του κ. Αποστόλου:

 

«Στέκομαι στο πλευρό της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου αλλά και όλων των χρόνιων ασθενών στις ορθές διεκδικήσεις τους και τις εύλογες ανησυχίες τους.

Δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό εκκρεμούν σοβαρά θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και σε πολλές των περιπτώσεων οι θέσεις των οργανωμένων ασθενών δεν λαμβάνονται υπόψη παρά το γεγονός ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνονται.

Η στήριξη των ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία για την κάλυψη των μη ιατρικών εξόδων του ασθενή και του συνοδού του.

Η νομοθεσία που θα διέπει τη λειτουργία των κέντρων αποκατάστασης.

Το νομοσχέδιο που αφορά το συνήγορο του ασθενή.

Είναι μερικά από τα θέματα που είτε εκκρεμούν είτε προωθούνται με λανθασμένο τρόπο.

Αυτό όμως που μας ανησυχεί περισσότερο είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Οικονομικών αντί να αντιληφθεί τις εύλογες ανησυχίες της Ομοσπονδίας προέβει σε μια πρωτοφανή δήλωση η οποία προσβάλει την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών αλλά και τους ασθενείς που εκπροσωπεί.

Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ανακαλέσει.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό για τη στήριξη των χρόνιων ασθενών και την θωράκιση και βελτίωση του Συστήματος Υγείας για όλους τους πολίτες.

Μοναδική έγνοια των μελών της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η υλοποίηση του προγράμματος του Προέδρου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE