ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας απο το Σ.Α του ΟΗΕ – «Καταρρίψαμε δεκάδες ουκρανικά drone» λέει η Μόσχα

Καταδίκη των πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας απο το Σ.Α του ΟΗΕ – «Καταρρίψαμε δεκάδες ουκρανικά drone» λέει η Μόσχα

Στην Ουκρανία, έντονη είναι η ανησυχία ότι το χτεσινό μπαράζ των πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία θα έχει και συνέχεια. Την ίδια στιγμή ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία αντεπιτέθηκε με drone.

Μετά το 18ωρο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας, που άφησε σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό 39 νεκρούς, η Ουκρανία αντεπιτέθηκε με δεκάδες πυραύλους και drone.

H Μόσχα κάνει λόγο για 32 drone και 13 πυραύλους, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι καταρρίφθηκαν.

Στη νοτιοδυτική Ρωσία στην περιοχή Μπριάνσκ, ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα δύο παιδιά στο Μπέλγκοροτ. Ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ δήλωσε πως επλήγει κατοικημένη περιοχή και έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε έντονα τις ρωσικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας και ζήτησε να σταματήσουν.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδικάζει απερίφραστα, με τον πιο έντονο τρόπο, τις αποτρόπαιες επιθέσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ουκρανία. Οι επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών υποδομών παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως» δήλωσε στο Συμβούλιο ο Χαλίντ Χιάρι, βοηθός Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

«Ζητούμε από όλα τα μέλη του συμβουλίου εδώ σήμερα μαζί με εμάς να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την αποτρόπαια επίθεση σε πόλεις και μη στρατιωτικές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αντί για ειρήνη ο Πούτιν επέλεξε να αμαυρώσει αυτή την εορταστική περίοδο και να ξεκινήσει το νέο έτος με έναν άνευ προηγουμένου αριθμό επιθέσεων με drone και πυραύλους εναντίον άλλου κράτους μέλους του ΟΗΕ» τόνισε ο Τζον Κέλι, πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Πηγή: ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top