LIKE ONLINE

Τι είναι το «North Sea» τρεντ του TikTok και γιατί κάποιοι χρήστες δεν το χορταίνουν;

Τι είναι το «North Sea» τρεντ του TikTok και γιατί κάποιοι χρήστες δεν το χορταίνουν;

Τα επικίνδυνα κύματα της Βόρειας Θάλασσας έχουν γίνει μια ασυνήθιστη «ατραξιόν» στο TikTok.

Η Βόρεια Θάλασσα – ένας υδάτινος χείμαρρος που βρίσκεται μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Γερμανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας – συχνά χρησιμοποιείται ως ναυτιλιακός και αλιευτικός δρόμος και θεωρείται «συντομότερη διαδρομή» μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Είναι επίσης πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς επίσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο»

Και τώρα έγινε και πάλι το πιο καυτό (ή το πιο κρύο;) πράγμα στο διαδίκτυο, χάρη στο #NorthSeaTok, ένα μέρος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που προβάλλει τα χαρακτηριστικά τρομακτικά κύματα της Βόρειας Θάλασσας, τις βάρκες που ταλαντεύονται, τις χαοτικές καταιγίδες και την τρομακτική ομίχλη. (Οι παλιότεροι «φαν» της Βόρειας Θάλασσας γνωρίζουν ότι έχει γίνει ξανά τρεντ στο Reddit και το YouTube).

 

 

Τα βίντεο του NorthSeaTok διαθέτουν «μοχθηρές» λεζάντες όπως «Η πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο» και παρουσιάζουν πλάνα από πανύψηλα κύματα που πέφτουν πάνω σε πλοία, αναγκάζοντας τους ναυτικούς να κλείσουν τις μπουκαπόρτες.

Πολλά από τα βίντεο χρησιμοποιούν ως ηχητική υπόκρουση το τραγούδι «Hoist the Colors» από το «Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του κόσμου».

Οι άνθρωποι λένε ότι τα βίντεο τους έχουν δημιουργήσει έναν νέο παράλογο φόβο: «Να κινδυνεύεις στη Βόρεια Θάλασσα», όπως είπε ο @shawbag2.0 σε ένα βίντεο. «Μου έδωσε την έντονη αίσθηση ότι η Βόρεια Θάλασσα μπορεί να με σκοτώσει ανά πάσα στιγμή».

«Γιατί το TikTok με κάνει να νιώθω ότι η Βόρεια Θάλασσα είναι κάτι που πρέπει να φοβάμαι συνεχώς, στην καθημερινή μου ζωή; Σαν να είναι μια παρούσα απειλή, ότι πρόκειται με κάποιο τρόπο να καταλήξω στη Βόρεια Θάλασσα;»

 

 

 Είναι οι Βίκινγκς τραυματισμένοι;

Και ίσως όντως να υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Στις 21 Δεκεμβρίου, εν μέσω της τρέλας του TikTok της Βόρειας Θάλασσας, ένα νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 250 επιβάτες στο πλοίο αντιμετώπισε απώλεια ηλεκτρικής ισχύος, αφού το πλοίο χτυπήθηκε από ένα τεράστιο κύμα στη Βόρεια Θάλασσα.
Δεδομένου ότι τα κρούσματα θαλασσοφοβίας – ή αλλιώς φόβου για τη θάλασσα – αυξάνονται, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι δεν δύνανται να αποστρέψουν το βλέμμα τους από τα τρεχούμενα νερά που έχουν κατακτήσει τις σελίδες τους στο For You. «Εγώ (βλέποντας) στο εκατοστό μου βίντεο για τη Βόρεια Θάλασσα δεν μπορώ να σταματήσω να βλέπω αυτά τα βίντεο», έγραψε ο @m_e_lissane ως λεζάντα σε ένα βίντεο.

Τα βίντεο έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τους αγαπημένους ναυτικούς του διαδικτύου, τους Βίκινγκς. «Δεν απορώ γιατί οι Βίκινγκς είναι τόσο άγριοι. Η βόρεια θάλασσα τους έχει αφήσει τραυματισμένους», έγραψε ένας χρήστης στα σχόλια ενός βίντεο.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top