LIKE ONLINE

Ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζουμε το σπίτι την Πρωτοχρονιά

Ο λόγος που δεν πρέπει να καθαρίζουμε το σπίτι την Πρωτοχρονιά

Η ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού την Πρωτοχρονιά μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, μπορεί ακόμη και να φέρει κακοτυχία για το επόμενο έτος.

Με την έλευση του νέου έτους πολλοί από εμάς μπορεί να νιώσουμε την ανάγκη να κάνουμε μια νέα αρχή, ξεκινώντας συχνά με ένα σχολαστικό καθάρισμα του σπιτιού μας. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες μακροχρόνιες παραδόσεις και δεισιδαιμονίες, η ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού την Πρωτοχρονιά μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, μπορεί ακόμη και να φέρει κακοτυχία για το επόμενο έτος.

Η δεισιδαιμονία υποστηρίζει ότι το καθάρισμα, ιδίως δραστηριότητες όπως το πλύσιμο και το σκούπισμα, την πρώτη ημέρα του έτους θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες και ατυχείς συνέπειες. Το πλύσιμο των ρούχων πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο, καθώς λέγεται ότι «ξεπλένει ένα αγαπημένο πρόσωπο», υπονοώντας την πιθανή απώλεια ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας το επόμενο έτος. Αυτή η πεποίθηση είναι αρκετά ισχυρή για να κάνει οποιονδήποτε να κάνει μια παύση πριν ταξινομήσει το σωρό των ρούχων μετά τα Χριστούγεννα.

Το πλύσιμο των πιάτων και το σκούπισμα των πατωμάτων την Πρωτοχρονιά θεωρείται επίσης ότι είναι πράξεις που θα μπορούσαν να ξεπλύνουν την καλή τύχη που προορίζεται για το νοικοκυριό σας το νέο έτος.

Πέρα από αυτές τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, η ευρύτερη πεποίθηση είναι ότι το να περνάτε την Πρωτοχρονιά δουλεύοντας ή κάνοντας δουλειές δημιουργεί ένα πέπλο ανησυχίας για το υπόλοιπο του έτους. Σύμφωνα με αυτή την παράδοση, μια γεμάτη δουλειές Πρωτοχρονιά μπορεί να οδηγήσει σε μια χρονιά που θα κυριαρχείται από εργασία και μόχθο, καθώς λέγεται ότι η πρώτη ημέρα του έτους είναι μια αντανάκλαση της υπόλοιπης χρονιάς.

Έτσι, είτε αυτές οι παραδόσεις έχουν κάποια αλήθεια είτε είναι απλώς παραμύθια που περνούν από γενιά σε γενιά, προσφέρουν μια τέλεια δικαιολογία για να πάρετε μια μέρα ρεπό από τα οικιακά καθήκοντα.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top