ΣΤΕΚ: Ανάγκη για αναβάθμιση των πολιτιστικών μνημείων

ΣΤΕΚ: Ανάγκη για αναβάθμιση των πολιτιστικών μνημείων

O ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) στηρίζει τη θέση της Κίνησης Αρχιτεκτόνων Λεμεσού που αφορά την ανάγκη αναβάθμισης και προώθησης των πολιτιστικών μνημείων της χώρας.

“Η πολιτιστική μας κληρονομιά μπορεί και πρέπει να έχει θετικό πρόσημο στην προσδοκώμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο. Πολλοί τουρίστες από διάφορες χώρες επιλέγουν τη χώρα-προορισμό για τις διακοπές τους βάσει του ειδικού αυτού ενδιαφέροντος. Άρα η ανάγκη για αναβάθμιση των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων καθίσταται επιτακτική και άμεση,” αναφέρει ο ΣΤΕΚ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Οι υφιστάμενες υποδομές, η τεχνολογική αναβάθμιση, η παροχή νέων μέσω τεχνολογίας, τα ωράρια λειτουργίας και η δημιουργία μουσειακών καταστημάτων είναι κάποια από τα θέματα που πρέπει άμεσα να μελετηθούν από τις αρμόδιες Αρχές, προσθέτει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Τριμερείς συναντήσεις με Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ και Τουρκία την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι την Παρασκευή προβλέπεται να γίνουν στην Κωνσταντινούπολη τριμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επρόκειτο να ξεκινήσουν μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών.