Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ, που καθυστερεί λόγω διαδικαστικού ζητήματος, που αφορά την πρόσληψή της επίσημα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ προς το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπρόσωπος Dionne Hutchinson δήλωσε ότι η απεσταλμένη θα ανακοινωθεί επίσημα μόλις δοθεί το “πράσινο φως”.

Συγκεκριμένα, η κ. Hutchinson σημείωσε πως δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη.

“Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μόλις έχουμε το πράσινο φως θα το ανακοινώσουμε”, είπε.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να γίνει και επίσημα η πρόσληψη της νέας απεσταλμένης και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Από το «Κράτος Μαφία» στις Προεδρικές Εκλογές του 2028- Η ώρα του Αναστασιάδη και ο πόλεμος ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που μόλις άρχισε

Η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει σήμερα στις 11.00 ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων μηνών. Όχι μόνο επειδή θα επιχειρήσει να απαντήσει στα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία», αλλά και επειδή η συζήτηση που έχει ανοίξει, ξεπερνά κατά πολύ το πρόσωπό του.

BEST OF TOTHEMAONLINE