ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Ό,τι απέμεινε από τα αεροσκάφη που τυλίχθηκαν στις φλόγες - Δείτε νέες φωτογραφίες

Ιαπωνία: Ό,τι απέμεινε από τα αεροσκάφη που τυλίχθηκαν στις φλόγες - Δείτε νέες φωτογραφίες

H Ιαπωνία μετά τον φονικό σεισμό, έζησε άλλο ένα τραγικό περιστατικό με τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών - ενός Airbus Α350 της Japan Airlines με ένα μικρότερο της ιαπωνικής ακτοφυλακής - σε διάδρομο του αεροδρομίου Χανέντα στο Τόκιο, η οποία είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας.

Το ευτύχημα ήταν πως όλοι οι επιβαίνοντες, συνιλικά 379, στο αεροσκάφος Airbus A350 της Japan Airlines που ενεπλάκη στο συμβάν απομακρύνθηκαν... με συνοπτικές διαδικασίες από αυτό, την ώρα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες και λίγο πριν καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο με το αεροσκάφος να κόβεται στα δύο, την ώρα που επιχειρούν οι πυροσβέστες, αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της καταστροφής. Αρκετές ώρες, πλέον, μετά το  δυστύχημα περιστατικό, οι φωτογραφίες από όσα απέμειναν από τα δύο αερσοσκάφη είναι σοκαριστικές.

Δείτε εικόνες από το αεροσκάφος της ακτοφυλακής:

japan-airlines-staxti
japan-airlines-staxti-2
japan-airlines-staxti-3
 
Δείτε εικόνες από το Α350 της Japan Airlines 
iapwnia-aeroplano-prwi
 
 
 
 

Το Airbus της Japan Airlines είχε άδεια να προσγειωθεί; Όταν ρωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, Τρίτη, το βράδυ, αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας απάντησε: «Με βάση τα όσα έχουμε κατανοήσει, είχε δοθεί (άδεια)».

Οι συνομιλίες μέσω ασυρμάτου μεταξύ του πύργου ελέγχου και των πιλότων της πτήσης JAL516, τις οποίες είδε το AFP μέσω του ιστότοπου LiveATC.net, φαίνεται να το επιβεβαιώνουν.

«Japan 516, συνεχίστε την προσέγγιση», είχε δηλώσει χθες ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στις 17:43 (τοπική ώρα, 10:43 ώρα Ελλάδας), δηλαδή τέσσερα λεπτά πριν από τη σύγκρουση.

Αντιφατικές αναφορές για το αεροπλάνο της Ακτοφυλακής

Την ίδια ώρα, το αεροσκάφος της Ακτοφυλακής ετοιμαζόταν να πετάξει προς το νομό Νιιγκάτα, μεταφέροντας αγαθά για τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό της Δευτέρας.

Πηγή του ιαπωνικού υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, την ώρα που έδωσε άδεια στο αεροπλάνο της Japan Airlines να προσγειωθεί στον ενεργό διάδρομο C, έδωσε εντολή στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής να μην μπει σε αυτόν.

Ωστόσο, πηγή της Ακτοφυλακής δήλωσε ότι ο πιλότος του είχε λάβει το «πράσινο φως» για να απογειωθεί.

Το ιαπωνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ξεκίνησε την Τετάρτη έρευνα για το συμβάν. Οι μαρτυρίες των πιλότων των δύο αεροσκαφών θα είναι πολύτιμες.

Το «θαύμα» της εκκένωσης του Airbus

Και ενώ οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης με το αεροσκάφος της ακτοφυλακής που μετέφερε βοήθεια για τους πληγέντες του σεισμού (στο οποίο οι 5 από τους 6 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους), όλοι μιλούν για μια εκκένωση- «θαύμα», χάρη στην οποία σώθηκαν οι ζωές των 367 επιβατών και του πληρώματος των Ιαπωνικών Αερογραμμών.

Δεν ήταν όμως «θαύμα». Οι ειδικοί εξηγούν ότι η επιτυχής εκκένωση του Airbus που είχε τυλιχτεί στις φλόγες οφείλεται σε έναν συνδυασμό σύγχρονων κανονισμών ασφαλείας και της αυστηρής κουλτούρας ασφαλείας της Japan Airlines. Το πλήρωμα έκανε «απλώς» αυτό που είχε εκπαιδευθεί: Έμεινε ψύχραιμο και οδήγησε τους επιβάτες με τάξη και ταχύτητα στην ασφάλεια, πρώτα στην φουσκωτή τσουλήθρα που ξεδιπλώνεται και φουσκώνει αυτόματα μετά από ατύχημα και έπειτα εκτός του αεροπλάνου.
 

Αυτή η αντίδραση του πληρώματος δεν ήταν ακριβώς έκπληξη. Τα μέλη της JAL περνούν από σκληρή και λεπτομερή εκπαίδευση καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει μια πολύ αυστηρή κουλτούρα γύρω από τις στάνταρ διαδικασίες και το να κάνουν τα πάντα σωστά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σε αυτή την περίπτωση το πλήρωμα φαίνεται να τα κατάφερε τόσο καλά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top