ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες θέσεις στον ΟΑΥ ενέκρινε το ΥΠΟΙΚ - Δείτε τι αφορούν

Νέες θέσεις στον ΟΑΥ ενέκρινε το ΥΠΟΙΚ - Δείτε τι αφορούν

Το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τελικά 29 νέες θέσεις από τις 56 που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό του για το 2024, με τον Πρόεδρο του ΟΑΥ, Σταύρο Μιχαήλ, να δηλώνει στο ΚΥΠΕ απόλυτα ικανοποιημένος, αφού αυτές οι θέσεις είναι αυτές που υπολείπονταν από τη μελέτη της εταιρείας KPMG για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, που είχε γίνει τότε, ώστε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η δομή του Οργανισμού.

Το θέμα των 56 νέων θέσεων, που ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό για το 2024, απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΑΥ, με το αρμόδιο Υπουργείο να επιφυλάσσεται να απαντήσει το αργότερο σε δύο μέρες αν θα εγκρίνει ή όχι τις συγκεκριμένες θέσεις.

Τελικά, η απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο δόθηκε αργά χθες το βράδυ, με την έγκριση 29 νέων θέσεων, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΥ, οι υπόλοιπες νέες θέσεις θα εξεταστούν για έγκριση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μιχαήλ, από τις 29 θέσεις οι 11 αφορούν θέσεις βοηθητικού και γραμματειακού προσωπικού, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν διοικητικές θέσεις και επιστημονικές θέσεις.

Όπως σημείωσε, ο ΟΑΥ έχει ανάγκες σε πολλές ειδικότητες, όπως γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και νοσηλευτές, για να προσθέσει ότι ο Οργανισμός χρειάζεται να έχει όλες τις ειδικότητες για να κατέχει την τεχνογνωσία.

Επιπλέον, είπε πως ο ΟΑΥ με την έγκριση αυτών των θέσεων μπορεί αυτή τη στιγμή να προχωρήσει με την προκήρυξή τους στους επόμενους δύο μήνες, ώστε να μπορεί να στελεχωθεί ο Οργανισμός και να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η δομή του.

Εξάλλου, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει άδεια στον Οργανισμό για διαδικασία εσωτερικής αγοράς, δηλαδή να βρει άτομα μέσω αποσπάσεων από άλλες υπηρεσίες και Οργανισμούς.

«Θα ζητήσουμε αποσπάσεις. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις κόσμο από άλλες υπηρεσίες και Οργανισμούς. Εμείς θα κάνουμε, όμως, την προσπάθεια», είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτές τις θέσεις θα μπορέσει ο ΟΑΥ να κάνει τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα που έχει, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ανέφερε ακόμα πως «το ΓεΣΥ έχει φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο έχουν σχεδόν μπει όλα τα νοσηλευτήρια εκτός από ένα, έχει 7 χιλιάδες παρόχους και ένα εκατομμύριο δικαιούχους», σημειώνοντας ότι «έχουμε αρκετά πράγματα, που πρέπει να κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, είτε αυτό αφορά νέες τεχνολογίες, αλλά κυρίως αναβάθμιση της ποιότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα εκκρεμούντα ζητήματα, που απασχολούν τον Οργανισμό, ο κ. Μιχαήλ είπε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε και το θέμα της μείωσης των εσόδων της γενικής κυβερνητικής εισφοράς.

Όπως είπε, το Υπουργείο Οικονομικών εξήγησε στον ΟΑΥ ότι με βάση τον νόμο περί Δημοσιονομικής Ευθύνης, εφόσον το ποσό που δείχνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ως κυβερνητική εισφορά στο ΓεΣΥ, ανέρχεται σε συγκεκριμένο ύψος, πρέπει να συνάδει και ο αριθμός του ΟΑΥ στο δικό του προϋπολογισμό.

«Υπήρχε μια διαφορά 40 εκατομμύρια και θα διορθώσουμε αυτή τη διαφορά που υπάρχει», κατέληξε.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΤοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προωθούνται σημαντικές αλλαγές από Σεπτέμβριο - Σκέψεις για μείωση αντιδημάρχων και μισθών

Σημαντικές αλλαγές στις νομοθεσίες που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται να προωθήσει από τον Σεπτέμβριο η Κυβέρνηση, οι οποίες ενδεχομένως να αφορούν τόσο τον αριθμό των αξιωματούχων όσο και τον αριθμό των δήμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top