Νεκροί 14 Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμούς στη Γάζα - Ανάμεσά τους εννέα παιδιά

Νεκροί 14 Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμούς στη Γάζα - Ανάμεσά τους εννέα παιδιά

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και 9 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο Αλ Μαουάσι, δυτικά της πόλης Χαν Γιουνίς της Γάζας, όπως είπε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο πόλεμος στη Γάζα που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες έχει κοστίσει τη ζωή σε 22.313 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως γυναίκες, εφήβους και παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κυβέρνησης της Χαμάς.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου άφησε πίσω περίπου 1.140 νεκρούς στο Ισραήλ, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ. Οι μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος έπιασαν ομήρους περίπου 250 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 129 κρατούνται ακόμη στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE