Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι S-300 σκότωσαν 11 αμάχους μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι S-300 σκότωσαν 11 αμάχους μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά

Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων πέντε παιδιά, και οκτώ τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό πλήγμα που είχε στόχο κυρίως την πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Βαντίμ Φιλάτσκιν, ο κυβερνήτης του ελεγχόμενου από την Ουκρανία μέρους της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

"Οι Ρώσοι έπληξαν την περιοχή με πυραύλους S-300, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας οκτώ άλλους. Ένδεκα νεκροί, ανάμεσά τους πέντε παιδιά -- αυτές είναι οι συνέπειες επί του παρόντος των πληγμάτων στην περιοχή Ποκρόβσκ. Το βασικό χτύπημα έπληξε την Ποκρόβσκ και τη Ριβνέ της κοινότητας Μίρνογκραντ", δήλωσε ο Φιλάτσκιν στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο κυβερνήτης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν διασώστες να επιχειρούν γύρω από τα συντρίμμια. Όπως δήλωσε, το πλήγμα κατέστρεψε έξι σπίτια.

Η πόλη Ποκρόβσκ, η οποία είχε 60.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, είχε ήδη πληγεί από έναν ιδιαίτερα φονικό βομβαρδισμό τον Αύγουστο του 2023, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 82 άλλοι.

Το Ποκρόβσκ βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχεται από την Ουκρανία, σχεδόν 50 χλμ από το μέτωπο και περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά του Ντονέτσκ, του κατεχόμενου από τους Ρώσους κέντρου της περιοχής.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE