ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες των κομμάτων για τις Τοπικές Εκλογές - Η ανατροπή στον ΔΗΣΥ με το στήσιμο καλπών

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες των κομμάτων για τις Τοπικές Εκλογές - Η ανατροπή στον ΔΗΣΥ με το στήσιμο καλπών

Συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τα κόμματα να φτάνουν στο τέλος μιας μακράς διαδικασίας σε ότι αφορά συνεργασίες και ονόματα υποψηφίων.

Αρχή της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνέλθει το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ το οποίο θα επικυρώσει την πρόταση του εκτελεστικού γραφείου, για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε δήμους και κοινότητες όπου δεν υπήρξαν συνεργασίες.

Όπως πρώτο το ThemaOnline έγραψε, το εκτελεστικό γραφείο προτείνει όπως στηθούν κάλπες, εφαρμόζοντας ουσιαστικά τις πρόνοιες του καταστατικού του κόμματος. Κάποιοι ωστόσο, δεν έχουν δει με καλό μάτι την πρόταση του εκτελεστικού γραφείου.

Συγκεκριμένη πηγή δήλωσε στο ThemaOnline ότι η πρόταση του εκτελεστικού γραφείου, θα δημιουργήσει αντιδράσεις σε δήμους και κοινότητες όπου οι υποψήφιοι κυρίως για τη θέση Αντιδημάρχων ήταν περισσότεροι από ένας.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε κάποιους να αποσυρθούν, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Τώρα, τί θα τους πούμε. Η διαδικασία της κάλπης, θα έπρεπε να αποφασιστεί τον περασμένο Σεπτέμβρη. Με αυτή την εισήγηση, κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.»

Ο ΔΗΣΥ παρά τις εκκρεμότητες που αναμένεται να κλείσει το επόμενο χρονικό διάστημα, εγκαινιάζει την προεκλογική του εκστρατεία κάνοντας αρχή με τη Λευκωσία, μαζί με τον Νίκο Τορναρίτη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, η ηγεσία και φίλοι της παράταξης, υποψήφιοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου το πρωί, στο παλιό Δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας.

Τα ανοικτά μέτωπα για τον ΔΗΣΥ είναι για τη θέση Δημάρχων στους Δήμους Λάρνακας, Δρομολαξιάς, Παραλιμνίου- Δερύνειας και για τους Περιφερειάρχες, σε Λάρνακα και Πάφο. Στον Δήμο Δρομολαξιάς, ο ΔΗΣΥ αναμένεται να στηρίξει τον Ανεξάρτητο υποψήφιο, Νίκο Δαμιανού.

Στο ΑΚΕΛ παραμένει ανοικτό το θέμα του υποψήφιου Δημάρχου για τον Δήμο της Λευκωσίας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στον δικηγόρο Χαράλαμπο Μπρούντζο ο οποίος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ThemaOnline αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, την ερχόμενη εβδομάδα. Για το ΑΚΕΛ ο Χαράλαμπος Μπρούντζος θεωρείται ο ιδανικός αντίπαλος του Νίκου Τορναρίτη. Σε ότι αφορά στον περιφερειάρχη Λευκωσίας, η Εζεκία Παπαϊωάννου προκρίνει τον Ανδρέα Ασσιώτη, ο οποίος εξήγγειλε ήδη την υποψηφιότητά του. Ανοικτές παραμένουν οι εκκρεμότητες στους Δήμους Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Ειδικά στον Δήμο Παραλιμνίου- Δερύνειας, το ΑΚΕΛ σκέφτεται πώς να αξιοποιήσει τον νυν Δήμαρχο Άντρο Καραγιάννη. Ο ίδιος πάντως, φαίνεται να απορρίπτει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τη θέση του Αντιδημάρχου.

Στο ΔΗΚΟ οι τελικές αποφάσεις για τις δημοτικές εκλογές αναμένονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα 8/1 αναμένεται να συνεδριάσει η Γραμματεία του κόμματος για την ετοιμασία προτάσεων-εισηγήσεων  προς το Εκτελεστικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνέλθει στις 15 Ιανουαρίου για τις τελικές αποφάσεις.

Στην ΕΔΕΚ, σε ότι αφορά στις εκκρεμότητες για τις δημοτικές εκλογές, αρμόδια πηγή δήλωσε στο ThemaOnline ότι «δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε.»

Η ΕΔΕΚ είναι ίσως το πρώτο κόμμα, το οποίο έχει συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Μεγαλύτερη εκκρεμότητα θεωρείται ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς όπου το κόμμα ψάχνει υποψήφιο για τη θέση του Δημάρχου, ύστερα από την άρνηση του Ηλία Μυριάνθους, να κατέλθει ως υποψήφιος.

Στο ΕΛΑΜ το στοίχημα για τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, είναι η αύξηση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων παγκύπρια, όπως δήλωσε αρμόδια πηγή στο ThemaOnline. Σε ότι αφορά στις δημαρχίες, εκτός από τον Λίνο Παπαγιάννη ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Αμμοχώστου, γίνονται σκέψεις και για τον Δήμο Λάρνακας, με το όνομα του Σωτήρη Ιωάννου να βρίσκεται ψηλά στη λίστα ονομάτων.

Μεγαλύτερη βαρύτητα ωστόσο δίνεται στις Ευρωεκλογές, με το ΕΛΑΜ να επικεντρώνει την προσοχή του στην εκλογή Ευρωβουλευτή.

Συνέδριο του ECR στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το επόμενο συνέδριο του ECR( Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών) το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρώμη και σε αυτό συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του κόμματος, «αυτή η εξέλιξη θα ενισχύσει την υφιστάμενη δυναμική του ΕΛΑΜ και θα στείλει το μήνυμα ότι ανήκουμε σε μια ομάδα που αποτελεί την 5η πολιτική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top