«Αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας» για το Κυπριακό δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου

«Αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας» για το Κυπριακό δήλωσε ο Γιαννάκης Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η ανεπάρκεια και οι αμφισημίες της συμφωνίας της 11ης Φεβρουαρίου εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή αδυναμία στη διεκδίκηση λύσης στη βάση αρχών από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ αναφέρθηκε σε “αναιτιολόγητο κλίμα εφορίας”.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, ο κ. Ομήρου σχολίασε την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και σημείωσε ότι η διαφοροποίηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με προηγούμενους ηγέτες της τ/κ κοινότητας δεν είναι αρκετή, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν προκύπτει ουσιώδης μεταβολή στις βασικές προσεγγίσεις της τουρκικής πλευράς για το περιεχόμενο της λύσης.

Το ίδιο - όπως είπε- ισχύει και για την Άγκυρα, που δεν έχει προχωρήσει σε βήματα που να αποδεικνύουν τη διαφοροποίηση της στάσης της.

Η δημιουργία αναιτιολόγητου κλίματος εφορίας και η καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών για επίτευξη λύσης μόνο αρνητικές υπηρεσίες προσφέρουν στη θέληση του κυπριακού ελληνισμού για λύση το συντομότερο, σημείωσε. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να κληθεί να τοποθετηθεί η άλλη πλευρά στις θεμελιώδεις πτυχές του κυπριακού προβλήματος. 

Η ευρύτερη δυνατή εθνική λαϊκή ενότητα θα πρέπει να είναι συνεχής στόχος, που να υπηρετεί τον κοινό πόθο της δίκαιης και δημοκρατικής λύσης, κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE