ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απολαβές εργαζομένων: Πάνω από 2 χιλιάδες ο μέσος μισθός - Η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών - Δείτε πίνακες

Απολαβές εργαζομένων: Πάνω από 2 χιλιάδες ο μέσος μισθός - Η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών - Δείτε πίνακες

Εν μέσω της δυσβάστακτης ακρίβειας που ταλανίζει την χώρα μας εδώ και καιρό, οι μηνιαίοι μισθοί των Κυπρίων φαίνεται να πήγαν πάνω, με τις μέσες απολαβές να ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία, οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, εκτιμώνται στα €2.224 σε σύγκριση με €2.094 το τρίτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή
κατεγράφη μια αύξηση της τάξης του 6,2%.

Όσο αφορά τις μέσες ακαθάριστες απολαβές διορθωμένες ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, το τρίτο τρίμηνο του 2023 εκτιμώνται στα €2.371 και σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023 (€2.346) παρατηρείται αύξηση 1,4%.

 

Η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών

Αναφορικά με τις μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των ανδρών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, εκτιμώνται στα €2.390 ενώ των γυναικών στα €2.015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022, οι μέσες μηνιαίες απολαβές των ανδρών (€2.250) και των γυναικών (€2.016) αυξήθηκαν κατά 6,1% και 6,2% αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top