ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα - Βιασμός 12χρονης: Με 26 κατηγορούμενους στο εδώλιο ξεκινά η δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση και μαστροπεία του κοριτσιού

Ελλάδα - Βιασμός 12χρονης: Με 26 κατηγορούμενους στο εδώλιο ξεκινά η δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση και μαστροπεία του κοριτσιού

Αυλαία ανοίγει σήμερα, εκτός απροόπτου, στην εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι 26 πρώτοι κατηγορούμενοι της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, προκειμένου να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, οι οποίες επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα σε δικαστική αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της οδού Δέγκλερη και εν συνεχεία να συνεχιστεί σε άλλη καταλληλότερη αίθουσα στο Εφετείο, όπως αποφασίστηκε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και την διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Οι 26 κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στο οποίο αποτυπώνεται καρέ – καρέ το χρονικό της άγριας κακοποίησης της ανήλικης. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο 55χρονος Ηλίας Μίχος αλλά και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στον Ηλία Μίχο το βούλευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως υποδύονταν την ανήλικη στις εφαρμογές viber, WhatsApp, blindchat ή χρησιμοποιούσε κατευθείαν το κινητό τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής. Κατά αυτόν τον τρόπο ο 55χρονος έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης στο παιδί σε χώρο κοντά στο ψιλικατζίδικο που διατηρούσε στην περιοχή των Σεπολίων.

Σύμφωνα ακόμη με το βούλευμα ο Μίχος οδηγούσε τη 12χρονη στα συγκεκριμένα σημεία «και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία επίσης πλησίον του καταστήματος του, την οποία αυτός είχε υποδείξει προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ συνήθως για κάθε συνεύρεση». Επιπλέον, ο 55χρονος σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα εξώθησε την ανήλικη στην πορνεία «προτρέποντας και εξαναγκάζοντας την» να έρθει σε σεξουαλική επαφή με συγκεκριμένους κατηγορούμενους» ενώ την είχε οδηγήσει ακόμη και σε οίκο ανοχής όπου την εξέδιδε υποχρεώνοντας την να συνευρίσκεται με ενήλικους άνδρες με τους οποίους ο ίδιος είχε κλείσει προηγουμένως ραντεβού.

Οι δικαστές με το βούλευμα που εξέδωσαν παραπέμπουν σε δίκη τον Ηλία Μίχο και για το κακούργημα του βιασμού της 12χρονης μέσα στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξανάγκασε την ανήλικη, η οποία απασχολείτο στο κατάστημά του ως καθαρίστρια σε ανοχή γενετήσιας πράξης περισσότερες από μια φορές, ήτοι, αφού την οδηγούσε στην αποθήκη του καταστήματος με την πρόφαση να καθαρίσει και αφού της προκαλούσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη σε αυτή όπλου και μαχαιριών που κατείχε καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ επανάληψη γενετήσιες πράξεις που ενήργησε σε βάρος της…».

Για την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι θα πρέπει να δικαστεί όχι μόνο για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης αλλά και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Και αυτό γιατί οι δικαστές, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, αποφάνθηκαν πως η κατηγορούμενη μητέρα μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση! Ο στόχος της ήταν η ερωτική συνεύρεση της ανήλικης κόρης της με άνδρες έναντι αμοιβής. Η 37χρονη υποστηρίζει πάντως πως δεν είχε καμία γνώση για τον «εφιάλτη» της σεξουαλικής κακοποίησης που βίωνε το παιδί της και αρνείται τις κατηγορίες.

«Τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με την χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο βούλευμα για τη κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας που αποδίδει στην μητέρα του παιδιού με τους δικαστές μάλιστα να δέχονται πως η 37χρονη όχι μόνο γνώριζε πως η 12χρονη κόρη της συνευρίσκονταν έναντι αμοιβής με ενήλικους άνδρες αλλά με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού!

«…Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, εξώθησε, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία ανήλικου νεώτερου των 15 ετών (…)», αναφέρει μεταξύ άλλων το βούλευμα για την 37χρονη μητέρα, η οποία έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία οδηγείται στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου. Ενώπιον των δικαστικών αρχών εκκρεμεί και μια ακόμη η οποία σχηματίστηκε μετά από τις νέες καταθέσεις του κοριτσιού που «πυροδότησαν» νέο κύκλο συλλήψεων εμπλεκομένων.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top