ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί η προσωπική απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ»

Μαρίνος Σιζόπουλος: «Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί η προσωπική απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ»

Εκ του αποτελέσματος των πράξεών της θα κριθεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας πως «ελπίζουμε ότι η κ. Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ανταποκριθεί στις ευθύνες και στα καθήκοντά της στη βάση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου».

«Ως εκ τούτου θα κριθεί από το αποτέλεσμα των πράξεών της και κατά πόσον αυτή η πράξη ή ενέργειά της θα είναι θετική και πόσο θα είναι αποδοτική», είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι «τo πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα πρέπει οι δικοί μας χειρισμοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να μην μπορέσει η τουρκική πλευρά να κατοχυρώσει πρόσθετα πολιτικά κεκτημένα».

Επίσης, είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «το Κυπριακό δεν πρέπει να διολισθήσει με οποιονδήποτε τρόπο είτε σε θέματα που αφορούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είτε ενδεχομένως ενεργειακής ρύθμισης αλλά περισσότερο θα πρέπει πια να αντιμετωπισθεί ως ένα διεθνές θέμα συνεχιζόμενης εισβολής και παράνομης κατοχής και εποικισμού στα κατεχόμενα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου που ανακοινώθηκε πριν την έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε τα του ανασχηματισμού το πρωί.

Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάλογα με τους προγραμματισμούς τους οποίους έχει κάνει και τις προτεραιότητες που ο ίδιος θα δώσει ενόψει της προώθησης υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, όπως αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί και διαμορφωθεί, να προχωρήσει στις συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις που ενδεχομένως αφορούν και ανασχηματισμό Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανάλαβε ότι «δεν υπήρχε καμία εμπλοκή στον ανασχηματισμό» ούτε και δυσαρέσκεια για το γεγονός αυτό.

«Ενημερώθηκα σήμερα το πρωί, καμία δυσαρέσκεια υπάρχει. Είναι ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αυτές τις διαδικασίες. Εμείς από την πλευρά μας θα παραμείνουμε θετικοί και επικοδομητικοί», δήλωσε ο κ. Σιζόπουλος.

Είπε ότι «όπως και την προηγούημενη φορά, από την πλευρά της ΕΔΕΚ, απλά δώσαμε τη συγκατάθεσή μας για τα ονόματα τα οποία τέθηκαν για σκοπούς υπουργοποίησης, δεν είχαμε καμία παρέμβαση ούτε για αποκλεισμούς ούτε για προσθήκη ονομάτων στον κατάλογο του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι «είναι αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας να καθορίσει τους συνεργάτες του και κυρίως να καθορίσει τις προτεραιότητες όσον αφορά την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου».

Επανέλαβε ότι «από την πλευρά της ΕΔΕΚ, θα είμαστε θετικοί και επικοδομητικοί και θα στηρίξουμε με συγκεκριμένες προτάσεις το έργο των Yπουργών έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κυβερνητικό έργο».

Οπως είπε ο κ. Σιζόπουλος, «αυτή τη στάση την τηρήσαμε κι όταν η ΕΔΕΚ ήταν κόμμα αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο σήμερα που η ΕΔΕΚ στήριξε την εκλογή Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τους απερχόμενους Υπουργούς για το έργο το οποίο επιτέλεσαν και ευχήθηκε στους νέους Υπουργούς ένα θετικό και παραγωγικό έργο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top