ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αρκετές απουσίες η επιστροφή στα σχολεία μετά τις εορτές

Με αρκετές απουσίες η επιστροφή στα σχολεία μετά τις εορτές

Από αρκετές απουσίες σημαδεύτηκε τη Δευτέρα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Προϊστάμενος του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, Κ.Ε.Ε.Σ.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης.

Ωστόσο, ανέφερε, ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα».

Ερωτηθείς σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά την ανάπαυλα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι σήμερα έγινε η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, αφού μεσολάβησε και η ανακοίνωση με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες μεταξύ άλλων μιλούσαν για 24 ώρες προστασίας των παιδιών αν έχουν οποιαδήποτε συμπτώματα κρυολογήματος, αναπνευστικών προβλημάτων, κ.λπ.

«Άρα σήμερα η επιστροφή έγινε με αρκετές απουσίες που κυμαίνονται ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, από 4%, 5% μέχρι και 9% σε κάποιες ομάδες σχολείων. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών, αλλά αν το συνδυάσουμε με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας ήταν αναμενόμενο, διότι ξέρουμε ότι τις μέρες αυτές πάρα πολύς κόσμος έχει συμπτώματα κρυολογήματος, το οποίο μπορεί να είναι και Covid, μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «εμείς αναμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα κυλήσει η ροή η συγκεκριμένη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όλα αυτά τα παιδιά που απουσίαζαν, απουσίασαν λόγω Covid ή άλλου προβλήματος και περιμένουμε να δούμε τις επόμενες μέρες για να ενεργήσουμε ανάλογα».

Σημείωσε περαιτέρω ότι «τα μέτρα, οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας είναι εκεί. Τα σχολεία προσπαθούν με κάθε τρόπο να εφαρμόζονται τόσο τα μέτρα υγιεινής όσο και όλα τα υπόλοιπα και παρακολουθούμε το ζήτημα και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη. Το ίδιο κάνει και το Υπουργείο Υγείας και ανάλογα θα κινηθούμε τις επόμενες μέρες».

Ερωτηθείς αν στην περίπτωση που υπάρξει ένας αριθμός απουσιών είτε λόγω Covid είτε από άλλου είδους λοιμώξεις, υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωση της διδακτέας ύλης στα παιδιά που θα απουσιάζουν, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι «είναι πρόωρο να μιλούμε για αυτά τα ζητήματα», προσθέτοντας ότι κανένα παιδί δεν θα θυματοποιηθεί επειδή κόλλησε Covid.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο», σημείωσε.

Εξάλλου, κ. Μαρκάτζιης είπε ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το θέμα, θα ενημερώνονται για τους αριθμούς των απουσιών και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουν κατά πόσον οι απουσίες είναι λόγω Covid ή όχι.

«Αντιλαμβάνεστε αυτό δεν ήταν δυνατό σήμερα. Θα δίνουμε τα στοιχεία ασφαλώς και στο Υπουργείο Υγείας και μαζί με το Υπουργείο Υγείας, όπως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα που υπήρχε το πρόβλημα με τον Covid, θα το αντιμετωπίσουμε και τώρα εάν αυξηθεί το πρόβλημα. Προς το παρόν, το μόνο που κάνουμε είναι να προλάβαίνουμε καταστάσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τους ανησυχεί η αυξητική τάση τόσο κρουσμάτων Covid όσο και των λοιμώξεων γενικά στην ευρύτερη κοινωνία, ο κ. Μαρκάτζιης απάντησε καταφατικά.

«Για αυτό στάλθηκε η ανακοίνωση με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, για αυτό ζητήσαμε να λάβουμε όλα τα μέτρα για να τηρηθούν αυτές οι συστάσεις, για αυτό και το Υπουργείο Υγείας ετοίμασε τις συστάσεις, γιατί μας ανησυχεί και γιατί πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πριν εξελιχθούν σε σοβαρά προβλήματα», σημείωσε.

Ο κ. Μαρκάτζιης έστειλε, παράλληλα, το μήνυμα «ότι είμαστε προσεκτικοί, αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, αν έχουμε κάποια συμπτώματα παραμένουμε στο σπίτι μία μέρα, δεν χάθηκε ο κόσμος αν υπάρχουν συμπτώματα σοβαρά».

«Από εκεί και πέρα, η υπερβολική ανησυχία δεν ωφελεί, ο πανικός δεν ωφελεί, τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο παλιά, απλώς πρέπει τώρα που μάθαμε να προσέξουμε για να μην μεγαλώσει το πρόβλημα», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top