ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Βρετανός Υφ. Άμυνας: Από κοινού προσπάθεια με Κύπρο για βοήθεια στη Γάζα

Στην από κοινού προσπάθεια Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στη Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης αναφέρθηκε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι.

Σε απογευματινή συνεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων τη Δευτέρα με ερωτήσεις βουλευτών προς το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Χίπι κλήθηκε να απαντήσει στο κατά πόσον γίνονται μελέτες για το αν είναι εφικτή η απευθείας παράδοση βοήθειας από πλοία στις ακτές της Γάζας.

Όπως είπε ο Υφυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είναι σε συνεχείς επαφές διεθνώς ακριβώς για μια τέτοια πρωτοβουλία.

«Εργαζόμαστε με τους φίλους μας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν πράγματι ιδέες για να κάνουμε αυτό ακριβώς, αλλά προφανώς χρειάζεται να υπάρχει συμφωνία όλων των πλευρών πριν γίνει», είπε ο κ. Χίπι.

Νωρίτερα είχε υπενθυμίσει πως την Πρωτοχρονιά είχε παραδοθεί το πρώτο φορτίο βρετανικής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω θαλάσσης. Πρόκειται για τους 87 τόνους βοήθειας που είχε μεταφέρει από την Κύπρο προς την Αίγυπτο το βοηθητικό αποβατικό πλοίο RFA Lyme Bay.

Ο κ. Χίπι αναφέρθηκε ωστόσο σε εμπόδια στη διανομή της βοήθειας. «Η διανομή της βοήθειας έχει εμποδιστεί από δυσκολίες που αφορούν τη μεταφορά της εντός της Γάζας. Οι συνάδελφοι από το Foreign Office συνεχίζουν να συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη, το Ισραήλ και την Αίγυπτο ώστε να επιτραπεί να παραδοθούν μεγαλύτερες ποσότητες βοήθειας», συμπλήρωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας.

Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μίτσελ επανέλαβε πως πλοίο του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού παρέδωσε 87 τόνους «βρετανικής και κυπριακής βοήθειας» για τη Γάζα στην Αίγυπτο. Προειδοποίησε δε για τον κίνδυνο λιμού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top