ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές καυσίμων: Τα «ανεβοκατεβάσματα» και οι εκτιμήσεις για Γενάρη - Που κυμαίνονται και που βρίσκονται τα φθηνότερα πρατήρια

Τιμές καυσίμων: Τα «ανεβοκατεβάσματα» και οι εκτιμήσεις για Γενάρη - Που κυμαίνονται και που βρίσκονται τα φθηνότερα πρατήρια

«Στοπ» στην πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου έφερε η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, η τιμή του μπρεντ κινείται αυτές τις μέρες περί τα 78 δολάρια το βαρέλι ενώ είχε υποχωρήσει πριν τα Χριστούγεννα προς τα 70 δολάρια.

Οι εκτιμήσεις για τις τιμές καυσίμων τον Γενάρη

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, εκτιμά ωστόσο ότι οι τιμές τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν πτώση.

«Η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με τον μέσο όρο του κάθε μήνα, δηλαδή αν συγκρίνουμε τον μέσο όρο των διεθνών τιμών του Γενάρη με αυτόν του Δεκέμβρη θα δούμε ότι θα είναι πιο χαμηλός», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι, αν και θα είναι πτωτική η τάση των διεθνών τιμών, αυτή η πτώση δεν είναι βέβαιη και για τις λιανικές τιμές της Κύπρου.

«Από τις αρχές του Οκτώβρη μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, τα καύσιμα στην Κύπρο πωλούνταν 4-5 σεντ πιο ψηλά από ότι έπρεπε», επεσήμανε, τονίζοντας ωστόσο ότι έγινε μια μικρή διόρθωση στις τιμές το τελευταίο δεκαπενθήμερο, δηλαδή από 15 Δεκέμβρη μέχρι τέλος Δεκέμβρη.

Καταληκτικά, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι μέσα στον Γενάρη θα υπάρξουν ανεβοκατεβάσματα στις τιμές των καυσίμων.

«Κανονικά αυξήσεις δεν πρέπει να δούμε στις τιμές όμως και να δούμε θα πέσουν μετά, άρα θα είναι προσωρινές οι αύξησες», πρόσθεσε.

Που κυμαίνονται οι τιμές

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο λιανικών τιμών καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, μέχρι την Δευτέρα (8/1), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 παγκύπρια ήταν €1,342, με την φθηνότερη τιμή να ήταν €1,299 και την ακριβότερη €1,399.

Τα φθηνότερα πρατήρια:

Όσο αφορά την αμόλυβδη βενζίνη 98, η μέση τιμή της παγκύπρια ήταν €1,417, με την φθηνότερη τιμή να ήταν € 1,319 και την ακριβότερη €1,595.

Τα φθηνότερα πρατήρια:


Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η μέση τιμή του παγκύπρια κυμάνθηκε στα €1,460, με την φθηνότερη να είναι €1,363 και την ακριβότερη €1,539.

Πόσο μειώθηκαν οι τιμές από 30 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου

Σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν στις 30 Δεκεμβρίου 2023 και είχε καταγράψει το ThemaOnline σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για την αμόλυβδη 95 παρατηρούμε ότι η φθηνότερη τιμή παρέμεινε ίδια ενώ η ακριβότερη είχε μείωση 0.03 σεντ.

Φθηνότερη τιμή: Από €1,299 έμεινε €1,299
Ακριβότερη τιμή: Από €1,429 έγινε €1,399

Όσο αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η φθηνότερη τιμή είχε μείωση 0.08 σεντ ενώ η ακριβότερη τιμή είχε μείωση 0,06 σεντ.

Φθηνότερη τιμή: Από €1,399 έγινε €1,319
Ακριβότερη τιμή: Από €1,599 έγινε €1,539

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top