ΠΑΡΑ-THEMA

ΣΧΟΛΙΟ: Το νέο Υπουργικό του Νίκου και του Νικόλα και το ξεχασμένο μαύρο "τεφτέρι"

ΣΧΟΛΙΟ: Το νέο Υπουργικό του Νίκου και του Νικόλα και το ξεχασμένο μαύρο "τεφτέρι"

Καζάνι που κόχλαζε -ανακάτεβαν χέρια του Προεδρικού -για να είμαστε ακριβοδίκαιοι- με διαρροές ονομάτων από συνεργάτες του ΠτΔ. Οι δηλώσεις του στον «Φ» λάβωσαν τον ίδιο και απασφάλισαν την οργή μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου αλλά και μελών των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Υπάρχει μια τάση του Προέδρου να αυτοεγκλωβίζει τον εαυτό του και τον είδαμε να ασκείται συχνά στο άθλημα αυτό.

Ο Χατζηζαχαρίας τα βρόντηξε αξιοπρεπώς και πυροδότησε ανασχηματισμό 

Ο τέως Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε δεχτεί τότε πρόταση για να αναλάβει άλλο Υπουργείο, σχετικό με το αντικείμενο του και τον βρήκε θετικό μια τέτοια περίπτωση. Τελικά ο Χατζηζαχαρίας αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και βάλλεται από τους συνεργάτες του Προέδρου για εννέα μήνες οτι είναι άσχετος με το αντικείμενο που ο ίδιος ο πολιτικός τους πατέρας του εμπιστεύτηκε. Ο Υφυπουργός παραιτείται και δίνει το περιθώριο στον Πρόεδρο να κάνει ότι ο ίδιος δήλωσε προ ημέρων. Η κίνηση του Χατζηζαχαρία έσπρωξε αναγκαστικά τον Πρόεδρο σε ένα ευρύ και γρήγορο «εν βρασμώ» ανασχηματισμό.

Πάλμας και Παναγιώτου για «στάχτες» στα μάτια του Σιζόπουλου και Καρογιάν 

Ο Βασίλης Πάλμας αφού έχασε το τρένο του πρώτου διορισμού τον Μάρτιο του 2023, ως πιστός συνεργάτης του Προέδρου στεφανώθηκε ως νέος Υπουργός Άμυνας. Από την άλλη ο τέως Υπουργός Αμύνης, Μιχάλης Γιωργάλλας, του οποίου δεν υπήρχε τίποτα επί της ουσίας εναντίον του, αντίθετα άφησε κόσμο άφωνο η απομάκρυνσή του από το ΥΠΑΜ, άφησε αιχμές που πιθανόν να παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσο για την Μαρία Παναγιώτου συγκαταλέγεται και επίσημα στις καλές φίλες της κ. Καρσερά, ωστόσο είναι μια αξιόλογη περίπτωση που θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον. Ο Σιζόπουλος πλέον δεν μπορεί να πει λέξη.

Η καινοτομία του Νικόλα στο Υγείας, το Επιτροπάτο και το Υφ. Καινοτομίας

Από ότι φαίνεται το ύψος του πήχη των διορισμών ρυθμίζει «ξεκάθαρα» ο Νικόλας Παπαδόπουλος αφού εν μια νυκτί βρέθηκε με Υπουργό Υγείας, με Υφυπουργό Καινοτομίας και Επίτροπο του Πολίτη. Νέος Υπουργός Υγείας ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Μιχάλης Δαμιανού, Υφυπουργός Καινοτομίας ο Νικόδημος Δαμιανού -ο βολιδοσκοπημένος πριν τη παραίτηση του τέως και κολλητός του Κωνσταντίνου Ιωάννου κατά τ΄άλλα- πρώην δημοτικός σύμβουλος ΔΗΚΟ και Επίτροπος Πολίτη ο Παναγιώτης Παλατές.

Αλοίμονο κ. Παπαδόπουλε που δεν γνώριζες πως θα σου έπαιρνε τον αντιπρόεδρο του κόμματός σου.

Χωρίς σχόλια

Ασχολίαστος πρέπει να παραμείνει, αν σεβόμαστε τους εαυτούς μας, ο διορισμός του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπου Χριστοφίνα, κολλητού φίλου του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους -πρώην ΕΛΑΜ- και υποστηρικτή του ΕΛΑΜ.

Ασχολίαστο παραμένει και το γεγονός πως μετά το μηδενικό της έργο παρέμεινε η Μαριλένα Ευαγγέλου στο κρίσιμο Υφυπουργείο Πρόνοιας -γίνεται το έλα να δεις από τον ταλαίπωρο κοσμάκη και αυτή τρέχει για καταγγελίες συναδέλφων της δημοσιογράφων- αλλά και της Υφυπουργού Ναυτιλίας η οποία όχι μόνο δεν επέδειξε έργο επί της ουσίας, αλλά έκανε και δηλώσεις εναντίον της Πανεπιστημιακής Σχολής του ΤεΠακ στη Λάρνακα που ο ίδιος ο Πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα υλοποιήσει, όχι δημόσια αλλά εκεί και όπου μπορούσε.

Ποιοι εργάζονται υπέρ του και ποιοι αντιπολιτεύονται ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Αποσχηματισμό χρειάζεται και όχι ανασχηματισμό!

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δέχεται ενδεχομένως τα πυρά, όμως όχι αδικαιολόγητα. Οι χειρισμοί από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα ήταν ατσούμπαλοι. Ίσως κύριε Πρόεδρε πρέπει να περισώσετε και εσείς την δική σας αξιοπρέπεια αλλά και των υποστηρικτών σας και να κοιτάξετε γύρω σας, σε κοντή ακτίνα, και να πάρετε επιτέλους σημαντικές αποφάσεις για το ποιος θα σας συμβουλεύει για την εικόνα σας.

 Κ.Χ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top