ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aλλαγές στις εισφορές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αυξήσεις στις συντάξεις από Ιανουάριο 2024

Aλλαγές στις εισφορές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αυξήσεις στις συντάξεις από Ιανουάριο 2024

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσαν τις αλλάγες στις εισφορές και στις αυξήσεις στις συντάξεις που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τις ΥΚΑ, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών αυξάνεται από τον μήνα Ιανουάριο 2024 σε €1.209 την εβδομάδα και σε €5.239 το μήνα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι τα τεκμαρτά εισοδήματα των αυτοτελώς εργαζομένων πάνω στα οποία υπολογίζονται οι εισφορές κοινωνικών ασφαλίσεων αυξάνονται κατά 4,73% από 1.1.2024.

Όσον αφορά το ύψος των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ποσοστό αύξησης που υπολογίζεται τόσο στο βασικό όσο και στο συμπληρωματικό μέρος των συντάξεων πρέπει να συμψηφιστεί με το ποσοστό 0,8% που παραχωρήθηκε μετά την 1.1.2023 σύμφωνα με σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας.

Διευκρινίζεται πως συνεπώς οι συντάξεις Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυξάνονται από 1.1.2024 στο βασικό μέρος κατά 3,89% και επομένως, το μηνιαίο ύψος της πλήρους βασικής σύνταξης αυξάνεται σε €483,77 το μήνα και της κατώτατης σύνταξης σε €411,20 το μήνα, για δικαιούχους χωρίς εξαρτώμενα. Επίσης το ύψος της κοινωνικής σύνταξης αυξάνεται σε €391,85 το μήνα.

Σε ό,τι αφορά το συμπληρωματικό μέρος, αναφέρεται ότι αυξάνεται κατά 1,68% και ότι το ύψος των βοηθημάτων τοκετού και κηδείας από 1.1.2024 καθορίζεται σε €628,92 και €586,99 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεσπά ο Τσίγκης: «Πέρασε τα όρια η κατάσταση του Προεδρικού - Νομίζουν ότι είναι υπεράνω επειδή εκλέγηκε ο Χριστοδουλίδης»

Τα πάνω κάτω έφερε ο Φειδίας στα κόμματα - Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ

Του απαγόρευσαν να οδηγεί – 41χρονος έπιασε τιμόνι μεθυσμένος και προκαλούσε τροχαία στο Παραλίμνι

E-shops: Καταγγελίες για λάθος προϊόντα και «δυσεύρετες» εταιρείες - Τι πρέπει να ξέρεις για να λειτουργήσεις δικό σου

Επίδομα Τέκνου: Πόσα στοίχισε στο Κράτος και πόσες οικογένειες ήταν δικαιούχοι

Βίντεο που σοκάρουν από την πυρκαγιά στη Λεμόνα - Η φωτιά μαινόταν πολύ κοντά σε σπίτιαLIVE: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ των κοινοτήτων Πολέμι-Κούρδακα - Σε εφαρμογή το «ΙΚΑΡΟΣ 2»

LIVE: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ των κοινοτήτων Πολέμι-Κούρδακα - Σε εφαρμογή το «ΙΚΑΡΟΣ 2»

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην επαρχία Πάφου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να επιχειρούν με το πρώτο φως της μέρας για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top