ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Αυστηροποιεί τους ελέγχους στις εισαγωγές από την Αυστρία

Βουλγαρία: Αυστηροποιεί τους ελέγχους στις εισαγωγές από την Αυστρία

Η Βουλγαρική Τελωνειακή Υπηρεσία αυστηροποιεί, από το 2024, τους ελέγχους σε όλα τα εμπορεύματα που μεταφέρονται από και προς την Αυστρία, σε όλα τα τελωνειακά και συνοριακά σημεία και σε ολόκληρη τη Βουλγαρία.

Αν και οι έλεγχοι είναι σύμφωνοι με τη δέσμευση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να αυξήσουν τους ελέγχους στα χερσαία σύνορά τους σύμφωνα με το παράρτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν, ο αυστηρός τρόπος που διεξάγονται από τη Βουλγαρία στα εμπορεύματα που μεταφέρονται από και προς την Αυστρία και η κατάσχεση χιλιάδων προϊόντων, θεωρούνται απάντηση στο αυστριακό βέτο.

Η Αυστρία είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που εξακολουθεί να επιμένει στο βέτο κατά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας και οι συνέπειες και οι αντιφάσεις αυτού του μέτρου είναι εμφανείς, αν και οι δύο χώρες έχουν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια που απαιτεί η Επιτροπή της ΕΕ, οι δύο χώρες αισθάνονται πως γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους, δηλαδή ότι χρησιμοποιούνται ως πολιτική εγγύηση για την υιοθέτηση μιας πιο σκληρής πολιτικής της ΕΕ έναντι της μετανάστευσης.

Το γεγονός ότι η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση για πολιτικούς λόγους φάνηκε, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας δήλωσε, ότι δεν υπάρχει εκτίμηση οικονομικής ζημίας για αυτό το μέτρο.

Τελικά, βρέθηκε ένας συμβιβασμός, αλλά τώρα εξαφανίστηκε ο τελευταίος λόγος διατήρησης του βέτο κατά του ανοίγματος των συνόρων.

Το επιχείρημα του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών είναι σωστό, επιβεβαιώνεται και από ειδικούς, αλλά η ευθύνη για αυτό δεν ανήκει στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Η βαλκανική διαδρομή ΔΕΝ είναι η κύρια διαδρομή των μεταναστών, αλλά η κεντρική Μεσόγειος.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ρουμάνος πρεσβευτής στη Βιέννη, Emil Hurezeanu, επέκρινε τη στάση της αυστριακής κυβέρνησης και δήλωσε στην «Die Presse»: «Είμαστε αντιμέτωποι με νέες πραγματικότητες που δεν προκαλέσαμε και η λύση των οποίων δεν είναι στο χέρι μας».

Πηγή: Hotnews.ro/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top