ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το restart Χριστοδουλίδη με άρωμα κομματικό - Οι σειρήνες και οι αιχμές για το παλιό

Το restart Χριστοδουλίδη με άρωμα κομματικό - Οι σειρήνες και οι αιχμές για το παλιό

Μπορεί ο ανασχηματισμός και η παράδοση των τεσσάρων υπουργείων που άλλαξαν χέρια, να έκλεισε ένα κεφάλαιο συζητήσεων, ερωτηματικών, κριτικής που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άνοιξε, την ίδια ώρα όμως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με αφορμή την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών της Κυβέρνησης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επέλεξε μεταξύ άλλων να στείλει μηνύματα προς τους νέους υπουργούς, αλλά και προς όλους εκείνους οι οποίοι τις τελευταίες μέρες ασκούσαν έντονη κριτική για τους χειρισμούς, στο θέμα του ανασχηματισμού.

Απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε: "Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες, αυτό κάνω και εγώ, πάσης φύσεως σειρήνες, και αφοσιωθείτε μόνο στην υλοποίηση του έργου σας προς το δημόσιο συμφέρον" και συνέχισε λέγοντας, "κλείστε τα αυτιά σας στη αβασάνιστη κριτική, να επιδιώκετε την εποικοδομητική κριτική και να μην αποπροσανατολίζεστε από τους στόχους μας."

Μάλιστα έστειλε το μήνυμα πως "υπηρετούμε το δημόσιο και όχι το ιδιωτικό συμφέρον και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Το έργο μας δεν είναι εύκολο και όταν το παλιό αλλάζει, οι αντιστάσεις είναι μεγάλες."

Οι τοποθετήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων με τον ΔΗΣΥ να ανοίγει πρώτος τον "χορό."

Η Αννίτα Δημητρίου σε τηλεοπτική της παρέμβαση στο Omega, κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να εξηγήσει τι θεωρεί παλιό και τι νέο.

Υπέδειξε επίσης ότι πρέπει να εξηγήσει, προς ποιους ήταν οι αιχμές που άφησε.

«Πρέπει να εξηγήσει, αν αφορούν εμάς, αν αφορούν τους απερχόμενους Υπουργούς, αν αφορούν τα ΜΜΕ που έχουν με κάποιο τρόπο τοποθετηθεί και έχουν δείξει τα ίδια την αντίδρασή τους σε έναν χειρισμό ο οποίος δεν ήταν και ο πιο ενδεδειγμένος ή την κοινωνία των πολιτών που αυτή τη στιγμή αν θέλετε έχει σχηματίσει μια συγκεκριμένη άποψη»

Με ορίζοντα το 2028

Η επιλογή των προσώπων που επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήταν καθόλου τυχαία, αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές και έχουν ορίζοντα τις προεδρικές του 2028.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χτίζει μια πιο στενή σχέση με τα κόμματα που τον στήριξαν ειδικότερα με το ΔΗΚΟ, γνωρίζοντας πως στους δέκα μήνες διακυβέρνησης, είναι διάχυτη η δυσαρέσκεια ανάμεσα στην κοινωνία. Άλλωστε ο ίδιος διακήρυττε ότι η υποψηφιότητα του απευθυνόταν στην κοινωνία των πολιτών.

Η ενόχληση Καρογιάν

Η ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αιφνιδίασε άπαντες κυρίως όμως τα κόμματα της συγκυβέρνησης με τους Προέδρους των κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ να δηλώνουν από την πρώτη στιγμή, ότι δεν γνώριζαν και δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων, ούτε υπήρξε διαβούλευση μαζί τους.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του από την πρώτη στιγμή, επανήλθε με νέες δηλώσεις, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει στον ανασχηματισμό.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Μάριος Καρογιάν επανέλαβε ότι δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση και καμία διαβούλευση με το κόμμα του και συνέχισε λέγοντας με νόημα πως "οι αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι δικές του και όχι δικές μας."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top