LIKE ONLINE

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος θέλει να μοιράσει την περιουσία της - Ποιοι θα πάρουν τα χρήματα

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος θέλει να μοιράσει την περιουσία της - Ποιοι θα πάρουν τα χρήματα

Μια Αυστρογερμανίδα κληρονόμος δημιουργεί μια ομάδα πολιτών για να αποφασίσει πώς θα δώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της.

Η Marlene Engelhorn, η οποία είναι 31 ετών και ζει στη Βιέννη, θέλει 50 Αυστριακοί να καθορίσουν πώς θα πρέπει να αναδιανεμηθούν 25 εκατ. ευρώ από την κληρονομιά της.

«Κληρονόμησα μια περιουσία, και επομένως εξουσία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι' αυτήν. Και το κράτος δεν θέλει καν να την φορολογήσει», είπε.

Η Αυστρία κατήργησε τον φόρο κληρονομιάς το 2008, είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δεν επιβάλλουν φόρο κληρονομιάς - ή φόρο θανάτου και η κληρονόμος πιστεύει ότι αυτό είναι άδικο.

Κληρονόμησε εκατομμύρια όταν πέθανε η γιαγιά της

Είναι απόγονος του Friedrich Engelhorn, ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας BASF, και κληρονόμησε εκατομμύρια όταν πέθανε η γιαγιά της τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η περιουσία της Traudl Engelhorn-Vechiatto εκτιμήθηκε από το αμερικανικό περιοδικό Forbes σε 4,2 δισ. δολάρια (3,3 δισ. λίρες, 3,8 δισ. ευρώ) και ακόμη και πριν πεθάνει η εγγονή της είχε δηλώσει ότι ήθελε να μοιράσει περίπου το 90% της κληρονομιάς της.

Την Τετάρτη, 10.000 προσκλήσεις που απευθύνονταν σε τυχαία επιλεγμένους Αυστριακούς πολίτες άρχισαν να καταφθάνουν στα γραμματοκιβώτια της Αυστρίας.

Πώς θα μοιραστούν τα χρήματα

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της κ. Engelhorn, γνωστή ως Καλό Συμβούλιο για την Αναδιανομή, μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Από αυτό το αρχικό δείγμα των 10.000 Αυστριακών, οι οποίοι είναι όλοι άνω των 16 ετών, θα επιλεγούν 50 άτομα, ενώ θα επιλεγούν και 15 αναπληρωματικά μέλη σε περίπτωση που εγκαταλείψουν το συμβούλιο.

Ο Christoph Hofinger, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Foresight που υποστηρίζει την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι το συμβούλιο για την αναδιανομή των χρημάτων της κληρονόμου θα αποτελείται από 50 άτομα «από όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα ομοσπονδιακά κρατίδια, τις κοινωνικές τάξεις και το υπόβαθρο».

Η ομάδα θα κληθεί να «συνεισφέρει τις ιδέες της προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού λύσεις προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου», είπε.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top