LIKE ONLINE

Έξαλλη TikToker επειδή απολύθηκε λίγες μέρες μετά την πρόσληψη της: «Καλώς ήρθες, στον πραγματικό κόσμο» - Δείτε βίντεο

Έξαλλη TikToker επειδή απολύθηκε λίγες μέρες μετά την πρόσληψη της: «Καλώς ήρθες, στον πραγματικό κόσμο» - Δείτε βίντεο

Στον κόσμο της αναζήτησης εργασίας, η έναρξη της πρώτης εργασίας πλήρους απασχόλησης μετά το πανεπιστήμιο είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο. Ωστόσο, δεν είναι κάθε ιστορία που ξεκινάει με ενθουσιασμό και τελειώνει με επιτυχία. Αυτή η ιστορία από τη δημιουργό περιεχομένου στο Τενεσί, ρίχνει φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένοι πρόσφατοι απόφοιτοι κατά τη μετάβαση στο εργατικό δυναμικό.

Η Sierra ξεκίνησε πρόσφατα το πρώτο της επαγγελματικό ταξίδι με μεγάλες προσδοκίες. Εξασφάλισε μια θέση σε μια εταιρεία στο Χέντερσον του Τενεσί, γνωστή για τη συνεργασία της μια τοπική αλυσίδα τροφίμων. Με σπουδές στη γραφιστική, αυτή η ευκαιρία φάνηκε ως ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσει την καριέρα της.

Σε ένα viral βίντεο στο TikTok που συγκέντρωσε πάνω από 383.000 προβολές, η Sierra αφηγήθηκε την εμπειρία της πρόσληψης και στη συνέχεια της απόλυσης μετά από μόλις έξι ημέρες στη δουλειά. Αυτό που ξεχώρισε στην αφήγησή της ήταν ο ισχυρισμός της ότι οι συνάδελφοί της «δεν ήξεραν πώς να την εκπαιδεύσουν», αφήνοντάς την να αισθάνεται μπερδεμένη και μη παραγωγική κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας της.

 

Η αφήγηση της Sierra για τις πέντε ημέρες της εργασίας της ανέδειξε μια ανησυχητική έλλειψη κατεύθυνσης και καθοδήγησης. Εξήγησε ότι κατά την πλειονότητα των βαρδιών της, βρισκόταν με λίγη έως καθόλου δουλειά να κάνει, με αποτέλεσμα να αισθάνεται υποαπασχολημένη και απογοητευμένη.

Σύμφωνα με τη Sierra, τα δύο μέλη της ομάδας της, που ήταν υπεύθυνα για την εκπαίδευσή της, έδειχναν να μην είναι σίγουροι για το πώς να την εντάξουν αποτελεσματικά στη ροή εργασίας. Κατέφυγαν στο να την βάζουν να παρακολουθεί εκπαιδευτικά βίντεο, τα οποία είχε ήδη δει κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου της στην εταιρεία.

Μια ιδιαίτερα απογοητευτική στιγμή ήταν όταν ζητήθηκε από τη Sierra να ξαναδεί βίντεο για θέματα στα οποία είχε ήδη εκπαιδευτεί επί τρεις ώρες. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο εμπόδιζε την παραγωγικότητά της, αλλά έθεσε και ερωτήματα σχετικά με τις διαδικασίες εισαγωγής και εκπαίδευσης της εταιρείας.

Η εμπειρία της Sierra χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η επιτυχημένη εισαγωγή και εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό, ειδικά όταν καλωσορίζει πρόσφατους αποφοίτους πανεπιστημίου στο εργατικό δυναμικό. Η αποτελεσματική καθοδήγηση και τα καθήκοντα με νόημα κατά τα πρώτα στάδια της απασχόλησης μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα κίνητρα ενός εργαζομένου και την αίσθηση του ανήκειν σε μια εταιρεία.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top