ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 40 πυραύλους

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 40 πυραύλους

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, την ώρα που το Κίεβο ζητάει από τους συμμάχους του περισσότερα μέσα για να εξασφαλίσει την αντιαεροπορική άμυνά του.

«Πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίθεση του εχθρού με συνολικά 40 μηχανισμούς», 37 πυραύλους και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία προσθέτοντας πως κατέστρεψε οκτώ πυραύλους.

«Περισσότεροι από 20 μηχανισμοί» δεν πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς εκτράπηκαν από την πορεία τους με «ηλεκτρονικά αντίμετρα». Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τους στόχους της επίθεσης. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας ήταν εξαιρετικά ταχείς βαλλιστικοί πύραυλοι, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Οι πύραυλοι αυτοί είναι πολύ πιο δύσκολο να καταρριφθούν. Η αντιαεροποορική άμυνα κατέρριψε ρωσικούς πυραύλους σε τουλάχιστον πέντε περιφέρειες σε όλη την Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους αυτών των επαρχιών.

Η μεγάλη νοτιοανατολική πόλη Ντνίπρο επλήγη, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, επίσης χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι ακριβώς επλήγη. Η αστυνομία στη βόρεια περιφέρεια του Τσερνίχιβ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός μεγάλου κρατήρα που δημιουργήθηκε από πύραυλο που κατερρίφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα συντρίμμια πυραύλου που κατερρίφθη επλήγησαν ιδιωτικές κατοικίες και υπέστησαν ζημιές κτίρια, ένα από τα οποία πρακτικά καταστράφηκε. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα, αλλά σκοτώθηκε ένας σκύλος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Ρωσία-Ουκρανία: Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν ότι στοχοθέτησαν εργοστάσια όπλων

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως έπληξαν στη διάρκεια της νύκτας στρατιωτικά εργοστάσια στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι «όλοι» οι στόχοι τους επλήγησαν, ενώ το Κίεβο είχε αναφέρει νωρίτερα πως η Ρωσία εξαπέλυσε κατά την επίθεση αυτή στη διάρκεια της νύκτας 40 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως επλήγησαν, κυρίως με υπερηχητικούς πυραύλους Kinjal, εγκαταστάσεις του ουκρανικού «στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος» στις οποίες κατασκευάζονται οβίδες, πυρίτιδα για πυροβόλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top