ΔΙΕΘΝΗ

Στα ανοικτά του νησιού Κεσμ το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» που κατέλαβαν οι Ιρανοί

Στα ανοικτά του νησιού Κεσμ το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» που κατέλαβαν οι Ιρανοί

Το υπό σημαία των Νησιών Μάρσαλ ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «St Nikolas», που κατελήφθη την Πέμπτη από το Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, εντοπίστηκε ανατολικά του ιρανικού νησιού Κεσμ, ανέφερε σε καταχώρισή της στην πλατφόρμα X η υπηρεσία TankerTrackers.com.

Το Ιράν κατέλαβε το τάνκερ, το οποίο ήταν φορτωμένο με ιρακινό αργό με προορισμό την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάσχεση πέρυσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ίδιο σκάφος του ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε τότε, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το ελληνόκτητο, ασφαλισμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και με σημαία των Νησιών Μάρσαλ δεξαμενόπλοιο Suezmax ST NIKOLAS ... φορτωμένο με 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρακινό αργό πετρέλαιο, εντοπίστηκε σήμερα ανατολικά του Νησιού Κεσμ του Ιράν ... το AIS [αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πλοίων] είναι εκτός λειτουργίας», ανέφερε σήμερα σε καταχώρισή της η TankerTrackers.

Οι ΗΠΑ είχαν καταλάβει το πλοίο κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την επιβολή κυρώσεων όταν έφερε το όνομα «Suez Rajan». Το Ιράν είχε προειδοποιήσει πως η ενέργεια αυτή δεν θα έμενε αναπάντητη.

 

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει την Πέμπτη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού στην οποία αναφερόταν ότι το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas» βρισκόταν καθ' οδόν προς ιρανικά λιμάνια.

Το Reuters σημειώνει πως η κατάληψη του «St Nikolas» συμπίπτει με εβδομάδες επιθέσεων από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης με στόχο τις οδούς της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Κύπριος καταζητούμενος για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και εγκληματική οργάνωση

• «Έφυγε» ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος – Η παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top