Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

Αποχωρεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν ο Τζον Κέρι

Τη θέση του ως ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης Μπάιντεν για το κλίμα εγκαταλείπει ο πρώην γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά από τρία χρόνια, όπως δήλωσαν το Σάββατο δύο κυβερνητικές πηγές.

Η απόφαση του 80χρονου Κέρι - ο οποίος θα βοηθήσει την εκστρατεία επανεκλογής του Μπάιντεν - προκύπτει ένα μήνα τη διαμεσολάβησή του για την επίυευξη μιας διεθνούς συμφωνίας στο Ντουμπάι για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Κέρι ενημέρωσε το Σάββατο το επιτελείο του για την απόφασή του, αφού μίλησε με τον Μπάιντεν την Τετάρτη, δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία απόφαση σχετικά με το ποιος μπορεί να επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Κέρι, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Κέρι, ως υπουργός Εξωτερικών υπό τον Δημοκρατικό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, βοήθησε επίσης στη διαμεσολάβηση για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, στην οποία τα έθνη δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Κέρι διετέλεσε προηγουμένως γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη και ήταν υποψήφιος του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του 2004, χάνοντας από τον Ρεπουμπλικανό εν ενεργεία Τζορτζ Μπους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE