Νέα εποχή στη Δανία με τον νέο βασιλιά Φρειδερίκο

Νέα εποχή στη Δανία με τον νέο βασιλιά Φρειδερίκο

Η Δανία γύρισε σελίδα στην ιστορία της καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα παραιτήθηκε από τον θρόνο και ο γιος της, ο Φρειδερίκος Χ, έγινε βασιλιάς, με περισσότερους από 100.000 Δανούς να συμμετάσχουν στο πρωτοφανές γεγονός.

Έπειτα από μια τελευταία πομπή σε μια άμαξα στους δρόμους της Κοπεγχάγης, η εξαιρετικά δημοφιλής 83χρονη βασίλισσα υπέγραψε μια δήλωση παραίτησης στο παλάτι Christiansborg - για πρώτη φορά ύστερα από 900 χρόνια στη Δανία - τερματίζοντας την 52χρονη βασιλεία της που αυτομάτως κάνει τον γιο της μονάρχη.

Στη συνέχεια αποχώρησε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο συμμετείχε επίσης η Κυβέρνηση, ο νέος βασιλιάς, η σύζυγός του και ο 18χρονος μεγαλύτερος γιος τους, ο νέος διάδοχος του θρόνου Κρίστιαν.

Έφυγε από το δωμάτιο με δάκρυα στα μάτια λέγοντας: «Ο Θεός να ευλογεί τον βασιλιά».

Η Πρωθυπουργός Μέτε Φρεντερικσεν θα ανακηρύξει τον 55χρονο Φρειδερίκο νέο βασιλιά στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg, έδρα του κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης, αργότερα σήμερα με τη σύζυγό του Βασίλισσα Μαίρη στο πλευρό του.

Η Αυστραλιανής καταγωγής Μαίρη είναι η πρώτη κοινή θνητή που γίνεται βασίλισσα στη Δανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE