Περήφανη η Κύπρος: Άλλη μια σπουδαία και δραματική νίκη του Ευτύχιου Έλληνα! Με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στροφή

Περήφανη η Κύπρος:  Άλλη μια σπουδαία και δραματική νίκη του Ευτύχιου Έλληνα! Με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία στροφή

Είναι από αυτά τα Grand Prix που θα ζήλευαν και στην Formula 1! Και τι δεν είδαμε, βροχή, αυτοκίνητο ασφαλείας, τρακαρίσματα και στο τέλος ένας Κύπριος να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Ο Ευτύχιος Έλληνας κατάφερε από την 5η θέση που ξεκίνησε να ανέβει στην 4η μετά από μια καλή εκκίνηση, όμως κάπου «πλήγωσε» την μπροστινή του πτέρυγα  με αποτέλεσμα να χάσει μια θέση, όχι όμως και την μαχητικότητα του.

Ο 23χρονος πιλότος από την Λάρνακα γράφοντας καλούς χρόνους και μένοντας κοντά στους πρωτοπόρους, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, μετά απ μια έξοδο που είχε στην πίστα ο O. Panis με αποτέλεσμα μετά από τα pit-stop των προπορευόμενων μονοθέσιων να βρεθεί στην δεύτερη θέση.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο ομόσταβλός του στην Strakka Racing χάνει την αγωνιστική γραμμή με αποτέλεσμα ο Ευτύχιος να βρεθεί μπροστά του και να προσπερνά ένα μετά τον άλλο τους οδηγούς που έμπαιναν για να αλλάξουν ελαστικά.

Τα καρδιοχτύπια όμως ξεκίνησαν δυο γύρους πριν από το τέλος, όταν η βροχή άρχισε να κάνει την εμφάνιση της στην Γερμανική πίστα του Nurburgring και όλοι οι οδηγοί με τα slick ελαστικά άρχισαν να χάνουν την ισορροπία των μονοθέσιων τους και να γίνεται στην πίστα ένας μικρός χαμός.

Κάπου εκεί ο 23χρονος συμπατριώτης μας έκοψε ταχύτητα, προ τους φάσματος να ρισκάρει με αποτέλεσμα ο Gustavo Maljia να βρει την ευκαιρία να τον προσπεράσει την ώρα που και τα δυο μονοθέσια πλαγιολισθαιναν. Ο Ευτύχιος όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και στην επόμενη ευκαιρία που το δόθηκε, κατάφερε να ξαναπάρει την πρωτοπορία, οδηγώντας κυριολεκτικά πάνω σε πάγο, αφού η πίστα είχε ήδη αρχίσει να κρατάει νερό!

Στο τέλος κατάφερε να πάρει μια αγχωτική αλλά πανάξια νίκη με τον εθνικό μας ύμνο να ακούγεται για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα και την Κυπριακή σημαία να κυματίζει περήφανα στο ψηλότερο σημείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE