ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Οικονομικών: Εξετάζει τροποποιήσεις στην πειθαρχική διερεύνηση για αποσπασμένους υπαλλήλους δημοσίου

Επ. Οικονομικών: Εξετάζει τροποποιήσεις στην πειθαρχική διερεύνηση για αποσπασμένους υπαλλήλους δημοσίου

Η Επιτροπή Οικονομικών εξέτασε στη σημερινή της συνεδρία τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο αλλάζει η αρχή που διερευνά πειθαρχικό παράπτωμα μέλους εναλλάξιμου προσωπικού ή προσωπικού που υπηρετεί με απόσπαση.

Συγκεκριμένα για σκοπούς διερεύνησης πειθαρχικού παραπτώματος μέλους εναλλάξιμου προσωπικού ή υπαλλήλου που υπηρετεί με απόσπαση, ως αρμόδια αρχή καθορίζεται το υπουργείο, υφυπουργείο ή ανεξάρτητο γραφεί ή υπηρεσία όπου ο υπάλληλος υπηρετεί.

Με το νομοσχέδιο παρέχεται επίσης η δυνατότητα στην αρμόδια αρχή να μεταβιβάσει οποιαδήποτε από τις εξουσίες της σε οποιοδήποτε λειτουργοί είναι ανωτέρου βαθμού από τον υπό διερεύνηση υπάλληλο.

Κατά τη συζήτηση η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξέφρασε συμφωνία με τους σκοπούς του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι είναι πιο σωστό ο υπάλληλος να κρίνεται από τους συναδέλφους τους στη υπηρεσία στην οποία εργάζεται.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς επεσήμανε ότι για τη συγκεκριμένη αλλαγή δεν υπάρχει μελέτη αντικτύπου, ενώ ο αρμόδιος λειτουργούς του Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι δεν κρίθηκε απαραίτητο για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Νόμος για πάταξη φοροδιαφυγής σε διασυνοριακές συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου

Επίσης η Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε εναρμονιστικό νομοσχέδιο για το ΦΠΑ που αφορά τη θέσπιση απαιτήσεων για παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Όπως εξήγησε η Ανώτερη Λειτουργός ΦΠΑ Νάγια Συμεωνίδου η εναρμόνιση αυτή έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου για διασυνοριακές συναλλαγές. Συγκεκριμένα προβλέπεται η υποχρέωση των παρόχων πληρωμής για τήρηση λεπτομερούς αρχείου για πληρωμές για παραδόσεις ή παροχές υπηρεσιών σε άλλο κράτος-μέλος, όταν υπερβαίνουν τις 25 για κάθε φυσικό πρόσωπο και να τις υποβάλουν στον Έφορο Φορολογίας μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος για πληρωμές CESOP.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ύστερα από κάποιες διευκρινίσεις που ζητήθηκαν η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top