Τουλάχιστον 4 νεκροί και 6 τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν στο βόρειο Ιράκ - Δεν έπληξαν εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 6 τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν στο βόρειο Ιράκ - Δεν έπληξαν εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο ιρακινό Κουρδιστάν στα πυραυλικά πλήγματα των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης χθες βράδυ, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρχές της αυτόνομης περιφέρειας.

«Οι ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τομέων όπου ζουν πολίτες στην Αρμπίλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι», ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), ανακοίνωνε τον θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων και μελών της οικογένειάς του.

Oι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον κέντρων κατασκοπείας και «χώρων συγκεντρώσεων αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» κοντά στην Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψαν «το αρχηγείο κατασκοπείας της ισραηλινής Μοσάντ στο ιρακινό Κουρδιστάν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Οι Φρουροί αναγνώρισαν και κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης των διοικητών τους και άλλες τοποθεσίες με βαλλιστικούς πυραύλους, ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές θηριωδίες στο Ιράν», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιανουαρίου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Τα πυραυλικά πλήγματα στο Ιράκ δεν έπληξαν εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Τα πυραυλικά πλήγματα στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν έπληξαν αμερικανικές εγκαταστάσεις και δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ Αμερικανών, δήλωσαν δυο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν νωρίτερα πως προχώρησαν σε πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στην Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ, σε αντίποινα για την επίθεση στην Κερμάν.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή κάπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αρμπίλ, στην ημιαυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με πηγές στην περιοχή. Σε αυτή την περιοχή στεγάζεται προξενείο των ΗΠΑ και βρίσκονται επίσης κατοικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE