ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία θα απαγορεύσει τις γεύσεις στα προϊόντα καπνού και στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Η Ισπανία θα απαγορεύσει τις γεύσεις στα προϊόντα καπνού και στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Οι πολύ δημοφιλείς προς τους νεαρότερους καπνιστές γεύσεις στα προϊόντα καπνού στην Ισπανία πρόκειται να καταργηθούν.

Η ισπανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει τα αρώματα σε όλα τα προϊόντα καπνού, κυρίως στα πολύ δημοφιλή ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία θα υπόκεινται εφεξής στους ίδιους κανονισμούς με τα συμβατικά τσιγάρα, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας.

"Οι γεύσεις των προϊόντων καπνού (φίλτρα, χαρτάκια στριφτού τσιγάρου, κάψουλες κλπ) απαγορεύονται πλέον" και το υγρό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υπόκειται "στον ίδιο κανονισμό με τον συμβατικό καπνό", έγραψε στο X η υπουργός Υγείας της χώρας Μόνικα Γκαρθία έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση του διατάγματος.

Η υπουργός ανέφερε στο X ότι η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ εργάζεται επί του παρόντος πάνω σε "ένα σχέδιο για τη συνολική πρόληψη και έλεγχο του καπνού που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις συσκευές ατμίσματος, τη δημιουργία άκαπνων χώρων και άλλους τομείς για την πρόληψη του εθισμού και την προστασία της δημόσιας υγείας".

Ως εναλλακτικό είδος καπνίσματος, οι συσκευές ατμίσματος ή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ παρουσιάζονται κάποιες φορές ως ένα μέσο για την οριστική διακοπή του καπνίσματος, τελικώς έχουν καθιερωθεί ως ένα υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.

Μια συσκευή ατμίσματος απελευθερώνει με την θέρμανση ενός υγρού ένα αερόλυμα, που συνήθως περιέχει νικοτίνη και αρωματικές ουσίες, αλλά δεν απελευθερώνει πίσσα ή μονοξείδιο του άνθρακα --τις δύο πιο βλαβερές ουσίες του τσιγάρου που προκαλούν καρκίνο και καρδιαγγειακές νόσους.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο παραμένει ένα "επιβλαβές" προϊόν, το οποίο απελευθερώνει μια "πολύ εθιστική" ουσία: τη νικοτίνη.

Η Ισπανία εξακολουθεί να έχει έναν μεγάλο αριθμό καπνιστών, οι οποίοι επιτρέπεται να καπνίζουν στις βεράντες των μπαρ, παρότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Περίπου 26% των Ισπανών ενηλίκων καπνίζουν σε καθημερινή βάση, ποσοστό που υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο (22.3%), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΠΟΥ για τον καπνό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top