ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέραντο εργοτάξιο η Κύπρος με νέους δρόμους - Τα έργα που ολοκληρώνονται και αρχίζουν το 2024

Απέραντο εργοτάξιο η Κύπρος με νέους δρόμους - Τα έργα που ολοκληρώνονται και αρχίζουν το 2024

Σειρά έργων σε δρόμους περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του υπουργείου Μεταφορών για το 2024.

«Αρκετές φάσεις έργων που είχαν ξεκινήσει το 2023 ολοκληρώνονται εντός 2024, και νέες φάσεις των έργων θα βγουν σε προσφορά και ενδεχομένως να ξεκινήσουν εντός της νέας χρονιάς», δήλωσε στο ThemaOnline o Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης.

Έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση αρκετά μεγάλα έργα όπως οι δρόμοι Πόλης Χρυσοχούς - Πάφου, Λεμεσού - Σαϊττά, Λευκωσίας - Παλαιχωρίου και ο Περιμετρικός Λευκωσίας.

Οι φάσεις που ολοκληρώνονται

Γύρω στον Ιούνιο τελειώνει η Α’ φάση του Περιμετρικού Λευκωσίας (η γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Τσέρι) και θα βγούμε σε προσφορές για άλλες φάσεις. «Είναι μεγάλο έργο, με μεγάλο κόστος και θα πάρει αρκετά χρόνια να ολοκληρωθεί. Αυτό που προσπαθούμε είναι μόλις τελειώσει μια φάση να παραδίδεται για να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέρος των αναγκών της κυκλοφορίας», υπέδειξε ο Αλέξης Βαφεάδης.

«Πιο συγκεκριμένα, για την φάση A2’, B1’ θα βγούμε προσφορές το 2026. Για τη Γ’ φάση θα βγούμε προσφορές τον Σεπτέμβριο του 2024, η οποία θα κοστίζει 95 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.

Αναμένεται επίσης πως ο δρόμος Πόλης Χρυσοχούς - Πάφου θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση τον Μάιο του 2025, μετά από καθυστερήσεις που προέκυψαν, και θα συνεχίσει η επόμενη φάση αμέσως μετά. «Υπάρχουν κάποιες επιπλοκές καθώς μέρος της επόμενης φάσης είναι εντός ζώνης Natura και αναμένουμε τους όρους που θα μας δώσει το Τμήμα Περιβάλλοντος», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Όσον αφορά τον δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά ευελπιστούμε η Α’ φάση να τελειώσει το προσεχές καλοκαίρι και ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη. Και αναμένουμε ότι εντός του 2024 θα ξεκαθαρίσει και το θέμα χρηματοδότησής του από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουμε αιτηθεί», σημείωσε ο Αλέξης Βαφεάδης. Πρόσθεσε πως «εκτιμάται για τη φάση Β2’ να βγούμε σε προσφορές τον Δεκέμβριο του 2024 με κόστος 83 εκατ. ευρώ».

Για τον δρόμο Παλαιχωρίου - Τροόδους, η παρούσα φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2025.

Πιο σύντομα από όλους, θα ολοκληρωθεί ο δρόμος του σταδίου «Αλφαμέγα» στη Λεμεσό, εντός Φεβρουαρίου 2024.

Μελέτες για νέους δρόμους

Στο προσεχές μέλλον θα γίνει μελέτη για δρόμο από τους Τάφους των Βασιλέων στην Πέγεια όπου θα ανεγερθεί η Μαρίνα της Πάφου. «Είναι ένα έργο που αναμένει με ανυπομονησία η τοπική κοινωνία. Θα βγούμε σε προσφορές για τις μελέτες εντός του 2024 και θα αρχίσει η μελέτη», ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top