ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μορφίτη με ΠτΔ: «Σε καλή πορεία δημογραφικό-μεταναστευτικό»

Συνάντηση Μορφίτη με ΠτΔ: «Σε καλή πορεία δημογραφικό-μεταναστευτικό»

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή πορεία αναφορικά με την αντιμετώπιση του δημογραφικού και μεταναστευτικού, αλλά και ότι απομένουν αρκετά ακόμη για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το θέμα, εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, Ανδρέας Μορφίτης, μετά από συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σημείωσε ότι έχουν υιοθετηθεί πολλές από τις εισηγήσεις τους.

Ο κ. Μορφίτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, στην οποία συμμετείχαν και οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εργασίας, σημείωσε ότι το ΔΣ του Ινστιτούτου διακατέχεται από αισθήματα «ανακούφισης και αισιοδοξίας» γιατί διαπίστωσαν, όπως είπε, με βάση τα όσα τους έχουν λεχθεί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς, «ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή πορεία αναφορικά με την αντιμετώπιση των δύο διδύμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, ήτοι το δημογραφικό και το μεταναστευτικό».

Είπε ότι έχουν καταθέσει τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους, που είναι «απόρροια μακροχρόνιας μελέτης και επεξεργασίας θέσεων και ιδεών, του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής». «Η πεποίθησή μας είναι ότι αυτές οι εισηγήσεις δεν έπεσαν εις ώτα μη ακουόντων, έτυχαν επεξεργασίας και πολλές από αυτές τις εισηγήσεις έτυχαν υιοθέτησης», ανέφερε.

Ασφαλώς, πρόσθεσε, απομένουν αρκετά περιθώρια ακόμη για να αντιμετωπιστεί ολιστικά το θέμα, και να προετοιμαστεί και η πορεία αλλά και η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος για την ίδρυση του Υφυπουργείου μεταναστευτικής και δημογραφικής πολιτικής.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε ότι έχει υποβληθεί πληθώρα προτάσεων δικών τους, όσον αφορά στην «αντιμετώπιση των γκέτο, την αντιμετώπιση των Σύριων μεταναστών, των μεταναστών από την Υποσαχάρια Αφρική, το καθεστώς εργοδότησης των αιτητών ασύλου και άλλα». Είναι ένα πλέγμα πολλών προτάσεων, είπε, σημειώνοντας ότι η ολιστική αντιμετώπισή τους «έχει καταδείξει ότι έχουμε καλύψει αρκετά από τα μέτρα τα οποία έχουμε προτείνει».

Ο κ. Μορφίτης ανέφερε ακόμη ότι, τις βάσεις «για σωστή μεταναστευτική πολιτική» τις έθεσε ο τέως Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, «μέσα σε πέντε χρόνια αγωνίας και εργώδους προσπάθειας», σημειώνοντας όμως, ότι δεν έβρισκε ανταπόκριση από άλλους Υπουργούς, ενώ σήμερα υπάρχει μια συλλογική προσπάθεια από όλους. Υπάρχει μια συναντίληψη με την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεσηΕπιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Επιστολή Αννίτας στον Χριστοδουλίδη για τα κλιματιστικά στα σχολεία - «Απαιτείται η κατάλληλη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2025»

Η εγκατάσταση κλιματιστικών σχεδόν στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας μας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top