Επαφές Μενελάου στη Ν. Υόρκη με μέλη ΣΑ και Γραμματεία ΗΕ

Επαφές Μενελάου στη Ν. Υόρκη με μέλη ΣΑ και Γραμματεία ΗΕ

Επαφές στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί αυτή τη βδομάδα ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Μενέλαος Μενελάου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Μενελάου πραγματοποιεί επαφές με αντιπροσώπους μονίμων και μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με στελέχη της Γραμματείας του διεθνούς οργανισμού.

Οι επαφές του κ. Μενελάου γίνονται υπό το φως των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό και για το ψήφισμα, με το οποίο θα ανανεωθεί η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στο τέλος του μήνα, καθώς και ενόψει της πρώτη καθόδου στην Κύπρο για επαφές, επίσης στο τέλος Ιανουαρίου, της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ανακοινωθεί, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 30 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Κυπριακό: Σημείο καμπής στις διαπραγματεύσεις - Η πρώτη συνάντηση των Χριστοδουλίδη-Ερχουρμάν και η καθοριστική αμερικανική διάσταση

Μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος ανοίγει για το Κυπριακό, με δύο παράλληλες εξελίξεις να αναβαθμίζουν τη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το εθνικό ζήτημα: Την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον νέο κατοχικό ηγέτη και την ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE