Υπουργείο Υγείας: Μέχρι τον Φεβρουάριο η λήξη του Paxlovid

Υπουργείο Υγείας: Μέχρι τον Φεβρουάριο η λήξη του Paxlovid

Παράταση στο χρόνο κατά τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μετά από σχετική έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, έλαβε παρτίδα του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid, που παραλήφθηκε από την Ελλάδα και η οποία διατίθεται στα φαρμακεία των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, η σχετική παρτίδα του εν λόγω φαρμάκου, στην οποία αναγράφεται ως ημερομηνία λήξης ο Δεκέμβριος του 2023, έχει λάβει νέα ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο του 2024. Σημειώνεται δε, πως η παράταση στο χρόνο ζωής της εν λόγω παρτίδας δόθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και ως εκ τούτου, το φάρμακο είναι απόλυτα ασφαλές.

Επίσης, κάθε σκεύασμα της υπό αναφορά παρτίδας συνοδεύεται από φύλλο οδηγιών της κατασκευάστριας εταιρείας, στο οποίο αναγράφεται η νέα ημερομηνία λήξης του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE