ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Καλή» η συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΑΜ – Στήριξη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

ΠτΔ: «Καλή» η συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΑΜ – Στήριξη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Εργαζόμαστε για να υποδεχτούμε την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική και παραγωγική συζήτηση και να προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό από κει που διακόπηκαν, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, και ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «ήταν μια καλή συνάντηση», προσθέτοντας ότι ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας «ήταν ξανά και πρόσφατα στην Κύπρο, πριν έξι εβδομάδες.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και για τα διμερή μας θέματα, για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας σε πολλούς τομείς, ειδικότερα τους τομείς που απασχολούν τον Υπουργό, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις.

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα της διεθνούς κοινότητας, για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους αυτούς που τη χρειάζονται στη Γάζα. Συνεχίζονται οι επαφές μας προς διάφορες κατευθύνσεις, στο Ισραήλ, σε χώρες της περιοχής, στα ΗΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε η όλη συζήτηση».

Σε άλλη ερώτηση για τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι υπήρξε συγκεκριμένη συζήτηση για τον θέμα του διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα ήθελα να προκαταλάβω οτιδήποτε. Εργαζόμαστε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, και εμείς και η Βρετανία, και εκτιμούμε το γεγονός ότι στηρίζουν έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έχω να απαντήσω οτιδήποτε στον κ. Τατάρ. Ελπίζω να μη χρειάζονται οι οποιεσδήποτε αφορμές με ή χωρίς εισαγωγικά, με αφορμή την κάθοδο στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ. Εμείς εργαζόμαστε για να υποδεχτούμε την προσωπική απεσταλμένη, να έχουμε μια πολύ εποικοδομητική και ελπίζω παραγωγική συζήτηση και να προκύψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα προς μία και μόνη κατεύθυνση: την επανέναρξη των συνομιλιών από κει που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, με ένα και μοναδικό στόχο: την επίλυση του Κυπριακού».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top