ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαν διακοπές τον Δεκέμβριο οι Κύπριοι - Σε ποιες χώρες επέλεξαν να ταξιδέψουν

Πήγαν διακοπές τον Δεκέμβριο οι Κύπριοι - Σε ποιες χώρες επέλεξαν να ταξιδέψουν

Είναι γεγονός ότι τα ταξίδια κατά το μήνα Δεκέμβριο, είναι από τις πιο όμορφες περιόδους για περιηγήσεις στο εξωτερικό, γι’ αυτό και θεωρείται «high season». Παρότι οι τιμές τον Δεκέμβριο, αναλόγως και του προορισμού, είναι λιγάκι «τσιμπημένες», για τα άτομα που τους αρέσει να κάνουν τις κρατήσεις τους από νωρίς, μπορούν να βρουν μοναδικές ευκαιρίες και σε πολύ καλές τιμές.

Για τους Κύπριους που τους αρέσουν τα ταξίδια και η περιπέτεια, ο μήνας Δεκέμβριος φαίνεται να ήταν η ευκαιρία για να επισκεφθούν άλλες χώρες του εξωτερικού, αφού καταγράφηκε αύξηση στα ταξίδια τον συγκεκριμένο μήνα ενώ ταυτόχρονα για τους περισσότερους, σκοπός του ταξιδιού ήταν οι διακοπές.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο 2023 ανήλθαν στις 153.736 σε σύγκριση με 139.981 τον Δεκέμβριο 2022, σημειώνοντας αύξηση 9,8%.

Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Δεκέμβριο 2023 ήταν η Ελλάδα με 30,2% όπου 46.376 άτομα, το Ηνωμένο Βασίλειο με 15,3% όπου ταξίδεψαν 23.478 άτομα και η Πολωνία με 4,6% όπου ταξίδεψαν 7.006 άτομα.

Ταυτόχρονα, κατά το μήνα Δεκέμβριο 6,140 άτομα ταξίδεψαν στην Αυστρία, 6,083 άτομα στην Γερμανία, 5,904 άτομα στην Ιταλία, 5,795 στην Γαλλία και 4,950 στην Ουγγαρία.

Ο σκοπός ταξιδιού των κατοίκων Κύπρου τον Δεκέμβριο 2023 ήταν κυρίως οι διακοπές με ποσοστό 62,5%, ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι κατείχαν ποσοστό 16,3%, οι σπουδές ποσοστό 20,5% και οι άλλοι λόγοι ποσοστό 0,8%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top