ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις Τ/κ ταξιτζήδων για νομοσχέδιο που θα απαγορεύει να παίρνουν επιβάτες από τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου

Αντιδράσεις Τ/κ ταξιτζήδων για νομοσχέδιο που θα απαγορεύει να παίρνουν επιβάτες από τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου

Αντιδράσεις μεταξύ των Τ/κ οδηγών ταξί προκάλεσε, σύμφωνα με την Ντιαλόγκ, η προετοιμασία νομοσχεδίου στην ε/κ πλευρά που θα τους απαγορεύει να παραλαμβάνουν επιβάτες από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και να τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα.

Με τίτλο «Προειδοποιούμε» η τ/κ εφημερίδα έχει στο κύριο θέμα της σήμερα τις απόψεις οδηγών ταξί που ανέφεραν ότι αν αυτό το νομοσχέδιο εγκριθεί, τότε θα καταστραφούν, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα οι Ε/κ οδηγοί ταξί μπορούν να περάσουν με τα οχήματά τους χωρίς προβλήματα από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.

Θεωρούν δε ότι είναι αντιφατικό από την μια να μιλάμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης κι από την άλλη να επιχειρείται η υπονόμευση αυτών των σχέσεων από την ε/κ πλευρά, κατά την έκφρασή τους. Κάλεσαν δε τους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους να λάβουν μέτρα προς την κατεύθυνση της ΕΕ.

Ένας ταξιτζής εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η απόφαση της Βουλής της ΚΔ είναι για να «τρομάξει» τους τ/κ ταξιτζήδες, σημειώνοντας ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολλά πειρατικά ταξί και ίσως κι αυτό να έπαιξε το ρόλο του. Εξήγησε ότι όταν περνάει στις ελεύθερες περιοχές ενεργεί «με ευαισθησία» και όταν πηγαίνει πελάτες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, δεν παίρνει άλλους πελάτες στο γυρισμό. Ο ίδιος, πρόσθεσε, συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς, αλλά υπάρχουν συνάδελφοί του που δεν το κάνουν. «Γνωρίζω ότι εντός του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή, επιτρέπεται να μεταφέρουμε επιβάτες καλύπτοντας το πρώτο γράμμα της πινακίδας κυκλοφορίας μας και δεν πιστεύω ότι θα αφαιρέσουν αυτό το δικαίωμα. Ελπίζω να μην έχουμε αρνητικές συνέπειες» είπε.

Άλλος Τ/κ οδηγός ταξί εξέφρασε έκπληξη για την κίνηση αυτή στην ε/κ πλευρά και σημείωσε ότι οι Ε/κ οδηγοί ταξί έκαναν αυτή την πρόταση (για το νομοσχέδιο), αλλά είναι μια «άδικη απαίτηση». Οι Ε/κ οδηγοί ταξί, σημείωσε, πηγαίνουν στην τ/κ πλευρό και μεταφέρουν πελάτες. «Ελπίζω αυτό το θέμα να λυθεί εύκολα γιατί αυτό είναι το ψωμί μας. Μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους οι Ε/κ οδηγοί ταξί πήραν αυτή την απόφαση. Τα καύσιμα είναι ακριβά για αυτούς και φθηνά για εμάς, μεταφέρουμε πελάτες σε πιο προσιτές τιμές και γινόμαστε αντίπαλοί τους» ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top