ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασιάδης: Η ανακάλυψη ΦΑ διευρύνει τους ορίζοντες της κυπριακής ναυτιλίας

Αναστασιάδης: Η ανακάλυψη ΦΑ διευρύνει τους ορίζοντες της κυπριακής ναυτιλίας

Η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα και την οικονομία μας και διευρύνει τους ορίζοντες της κυπριακής ναυτιλίας, δημιουργώντας τις σχετικές συνέργειες και ευκαιρίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2015», τον οποίο διάβασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα, η Κύπρος είναι μια διεθνής ναυτιλιακή δύναμη και ένα φημισμένο Ναυτιλιακό Κέντρο συνδυάζοντας μια κυρίαρχη σημαία και μια ναυτιλιακή βιομηχανία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και πρότυπα ασφάλειας και προστασίας».

Παρά την οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ανέφερε, « οι ναυτιλιακές εταιρείες συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Κύπρο ως βάση για τις δραστηριότητες τους», κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας της ναυτιλίας στις προσπάθειες για την πλήρη ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί σημαντικό κλάδο της κυπριακής οικονομίας και καταλύτη για μια νέα οικονομική ανάπτυξη, είπε και διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι η Κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στη διασφάλιση της ναυτιλίας και  του ναυτιλιακού τομέα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συνεχιζόμενη βιώσιμη ανάπτυξη της.

Ο στόχος και οι προσπάθειες μας θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της βιομηχανίας και την εξεύρεση τρόπων για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των σύγχρονων προκλήσεων, είπε.

 

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη  «Μελέτη για το μέλλον της Ναυτιλίας στην Κύπρο" με πρωτοβουλία του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων,  η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο καθώς και στο νέο στρατηγικό σχέδιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα οι στόχοι και οι ενέργειες του οποίου έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.

Η κυβέρνηση, είπε, παραμένει δεσμευμένη να εισαγάγει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την αναβάθμιση της ναυτιλιακής διοίκησης, προκειμένου να δώσει την αναγκαία ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του τομέα.

Επιπλέον, είπε, βρίσκονται σε εξέλιξη νέες εκστρατείες προώθησης, νέα κίνητρα σχετικά με τα τέλη και τους φόρους και η περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των ναυτιλιακών σπουδών καθώς επίσης η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου προσώπου της κυπριακής ναυτιλίας.

Είπε, επίσης, ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη  δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα μας και την οικονομία μας. «Οι νέες αυτές εξελίξεις διευρύνουν τους ορίζοντες της ναυτιλίας μας, δημιουργώντας σχετικές συνέργειες και ευκαιρίες», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Υπουργός Μεταφορών εγκαινίασε σήμερα και την έκθεση Ναυτιλιακών Υπηρεσιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top