ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Θετική υπό προϋποθέσεις η Κυβέρνηση στη συνέχιση στήριξης του ΟΚΥπΥ

ΥΠΟΙΚ: Θετική υπό προϋποθέσεις η Κυβέρνηση στη συνέχιση στήριξης του ΟΚΥπΥ

Η Κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στη συνέχιση της κρατικής στήριξης στον ΟΚΥπΥ μετά τον Ιούνιο 2024, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού, ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό.

Ερωτηθείς μετά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας για το θέμα, ο κ. Κεραυνός σημείωσε επίσης ότι η κρατική στήριξη στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) δεν μπορεί να είναι συνεχιζόμενη για όλο το χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να εφαρμοστεί και από εκεί και πέρα, ανάλογα με το βαθμό υλοποίησης των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις, η Κυβέρνηση δεν είναι αρνητική στο να συνεχίσει τη βοήθεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι συνεχιζόμενο για όλο το χρονικό διάστημα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχουν αγγίξει και συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ και ότι οι αποφάσεις, αφού συγκεκριμενοποιηθούν θα ανακοινωθούν.

Οι δύο Υπουργοί ρωτήθηκαν επίσης κατά πόσο συζητήθηκε η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από το ΓεΣΥ αλλά και το λειτουργικό του κόστος το οποίο είναι υψηλότερο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κεραυνός τόνισε ότι η διαχείριση δημοσίων χρημάτων από οποιονδήποτε γίνεται, πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή, με πολύ ορθολογισμό και σοφία, γιατί είναι λεφτά των φορολογουμένων.

«Επομένως πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικότητα και ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τη διαχείριση των δημοσίων χρημάτων», είπε.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν ανταλλαγεί οι πρώτες απόψεις για πάρα πολλά θέματα και ότι τα πιο συγκεκριμένα θα εξεταστούν στην πορεία.

Περαιτέρω ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι υπήρξε μια πολύ παραγωγική ανταλλαγή απόψεων επί όλων των θεμάτων και επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα του ΓεΣΥ, ως μια κοινωνική κατάκτηση η οποία πρέπει να συνεχιστεί και να επιβιώσει.

«Επομένως η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές αυτού του θέματος, υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα διάφορα θέματα και τις πτυχές των θεμάτων αυτών και έχουμε προδιαγράψει την συνεργασία μας που θα συνεχιστεί, μία καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, όπως πάντοτε είχε το Υπουργείο Οικονομικών», κατέληξε.

Έρευνα για διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ο κ. Δαμιανός ρωτήθηκε κατά πόσο έχει γίνει οποιαδήποτε έρευνα για το που οφειλόταν το πρόβλημα που οδήγησε στη διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε, επρόκειτο για ένα ακραίο συμβάν το οποίο ο ΟΚΥπΥ κατάφερε να ελέγξει.

«Πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους συμβάντα ώστε να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι έχει γίνει κάποια έρευνα από πλευράς του ΟΚΥπΥ και εκεί που χρειάζεται θα τοποθετηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μοτοσικλέτες: Πόσα κοστίζει το ΜΟΤ και που γίνεται ο έλεγχος - Το πρόστιμο και όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε θα γίνει η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας - Αυξήθηκαν οι επιθέσεις εναντίων των ΛΟΑΤΙ ατόμων; - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ

Στο «μικροσκόπιο» και πάλι οι Κεντρικές Φυλακές - Βρήκαν κινητό και κόλλες με ναρκωτικά σε κελί κρατούμενου

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Θα κινήσει διαδικασίες ο Αρχιεπίσκοπος κατά συνοδικών;

Kωνσταντίνα Ευριπίδου: Το μήνυμα που της άφησε η κόρη της στο tablet και τη συγκίνησε

Θανατηφόρο με 29χρονο στη Λάρνακα: Τι κατέδειξε η νεκροτομή για τα αίτιαΑυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί στην Κεντρική Τράπεζα και στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων - Η απόφαση του Υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, αποφάσισε τον διορισμό της κας Ευγενίας Χριστοδούλου και του κ. Γεώργιου Καρατζιά, αμφότεροι ορκωτοί λογιστές, με εκτενή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις θέσεις των εκτελεστικών συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top