Πέφτει η θερμοκρασία και φέρνει χιόνια στα ορεινά - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Πέφτει η θερμοκρασία και φέρνει χιόνια στα ορεινά - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Σύστημα χαμηλής πίεσης, με κέντρο βορειοανατολικά του νησιού, επηρεάζει παροδικά την περιοχή ενώ από το απόγευμα αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Από το απόγευμα και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι, 4 Μποφόρ, και παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη ενώ στα νότια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως όμως σε παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα δυτικά θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει περίπου στα επίπεδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά παροδικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Τη Δευτέρα αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE