ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζήτησε έκθεση για την απόδραση στη Λακατάμια ο Αρχηγός

Ζήτησε έκθεση για την απόδραση στη Λακατάμια ο Αρχηγός

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ζητήσει έκθεση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας για το θέμα της απόδρασης 28χρονου από τα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, στην ΑΔΕ Πάφου, ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως χτες έγινε μια απόδραση από ένα πρόσωπο, συγκεκριμένα έναν 28χρονο ο οποίος βρισκόταν στα αστυνομικά κρατητήρια της Λακατάμιας ως υπόδικος εφόσον το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διάρρηξης και κλοπής η οποία διαπράχτηκε στις 16 Ιανουαρίου σε συγκεκριμένο υποστατικό στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως το πρόσωπο αυτό είχε συλληφθεί και καταχωρήθηκε η υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στις 23 του μήνα και το δικαστήριο αποφάσισε όπως παραμείνει ως υπόδικος υπό κράτηση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου οπόταν ήταν ορισμένη η υπόθεσηγια να ξεκινήσει η εκδίκασή της.

Ανέφερε πως κάτω από συνθήκες που διερευνώνται φαίνεται ότι ο 28χρονος απέδρασε από το κρατητήριο στο οποίο βρισκόταν και πως "εκ πρώτης όψεως φέρεται να αφαίρεσαι το παράθυρο το οποίο βρισκόταν εκεί» .

Οι συνθήκες διερευνώνται, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας έκθεση για το τι ακριβώς έγινε "για να δούμε το πως ακριβώς προχωρούμε».

Επεσήμανε ακόμη πως "αυτή τη στιγμή διερευνούμε και το γεγονός, όσον αφορά  το κτήριο αν είχε κάποιο πρόβλημα ή αν υπήρξε κάποια αμέλεια από κάποια μέλη της Αστυνομία"ς.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ανδρέου είπε πως τα κρατητήρια ελέγχονται και πως υπάρχει συγκεκριμένη επιτροπή στην Αστυνομία και γίνεται τακτικός έλεγχος.

Πρόσθεσε ακόμη πως την περασμένη χρονιά  όλα τα κρατητήρια επιθεωρήθηκαν και πως γίνονται επιθεωρήσεις από διάφορες υπηρεσίες. "Αυτή την στιγμή διερευνούμε τον τρόπο, το πως έγινε και προέκυψε αυτή η ζημιά στο συγκεκριμένο κρατητήριο με αποτέλεσμα να αποδράσει ο 28χρονος", σημείωσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως κάθε περίπτωση απόδρασης είναι διαφορετική.

Για κάποιες, συνέχισε, «διαπιστώθηκε ότι ενδεχομένως να υπήρξε αμέλεια κάποιων μελών, κάποιες άλλες έγιναν από κάποια υποστατικά τα οποία ενδεχομένως δεν ήταν κατάλληλα».

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως ο ρόλος και ο σκοπός της επιτροπής που υπάρχει Αστυνομία είναι ο έλεγχος των κρατητηρίων, δηλαδή εξήγησε, κατά πόσο είναι σωστά και τηρούνται όλες οι διαδικασίες.

Επεσήμανε  πως γίνεται έρευνα αυτή τη στιγμή για να διαπιστωθεί ο τρόπος που έχει δραπετεύσει ο συγκεκριμένος για να γνωρίζουμε τι υπάρχει βασικά πίσω απ’ αυτή την ενέργεια.

Συλλήψεις στη Λάρνακα

Σχετικά με σύλληψεις που έγιναν στη Λάρνακα, ο κ. Ανδρέου είπε πως αφορούν μια υπόθεση για την οποία καταζητούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα μια 35χρονη μαζί με ένα πρόσωπο το οποίο φαίνεται ότι εμπλέκονταν σε διάφορες υποθέσεις διαρρήξεων κλοπών εντάλματα τα οποία εκκρεμούσαν από Επαρχιακά Δικαστήρια καθώς επίσης και υπόθεση παράνομη κατοχής πυροβόλου όπλου και συγκεκριμένα πιστολιού.

Έπειτα από αρκετές προσπάθειες, συνέχισε, «εντοπίστηκε προχτές μαζί με δεύτερο πρόσωπο συνελήφθηκαν και χτες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου εναντίον τους έχει εξασφαλιστεί διάταγμα οκταήμερης κράτησης». Είπε πως αυτή τη στιγμή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και όταν συμπληρωθούν ο φάκελος θα σταλούν οι υποθέσεις για ποινική δίωξη.

Σχετικά με τον αριθμό των υποθέσεων που εξετάζονται στην περίπτωση αυτή είπε πως αυτές  αφορούν κλοπές , κατοχή πυροβόλου όπλου, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και κάποια άλλα εντάλματα που εκκρεμούσαν από Επαρχιακά Δικαστήρια.

Εγκληματικές ενέργειες στην Πάφο

Αναφορικά με τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε βάρος λειτουργών της ΝΥ αλλά και μέλους της ΑΔΕ Πάφου ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως οι  εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προς όλες τις κατευθύνσεις. Είχαν γίνει και κάποιες συλλήψεις για κάποιες περιπτώσεις, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι εξετάσεις συνεχίζονται και πως είναι δύσκολες υποθέσεις .

Πρόσθεσε πως χρειάζεται να γίνουν πολλές ενέργειες και έρευνες και εξετάσεις από τους ανακριτές.

Υπόθεση σωματικής βίας

Όσον αφορά την υπόθεση που αφορά σε περιστατικό άσκησης σωματικής βίας, ο κ. Ανδρέου είπε πως έχουν δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες πέντε προσώπων τα οποία φαίρονται να εμπλέκονται. Ήδη συνέχισε «έχει κατηγορηθεί  ένας 30χρονος και σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για υπόθεση που αφορά βία στα γήπεδα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμόΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top