ΠτΔ: Δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra στο Προεδρικό

ΠτΔ: Δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra στο Προεδρικό

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Αρχιεπίσκοπο Edgar Peña Parra.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η κρίση στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία από Σύριους πρόσφυγες που έρχονται από τον Λίβανο, ενώ ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Parra μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ποντίφηκα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του Κράτους του Βατικανού με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Parra συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Giovanni Pietro Dal Toso, Νούντσιος (Πρέσβης) της Αγίας Έδρας στην Κυπριακή Δημοκρατία, με έδρα το Αμμάν και τον Επιτετραμμένο της Αγίας Έδρας στη Λευκωσία, MonsMauro Lalli. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE