Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Στις 17-18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
Στις 17 και 18 Μαρτίου θα συγκληθεί η Πενταμερής συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Το αντίστοιχο ποσοστό για την Κύπρο βρίσκεται στο 71%, λίγο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Σε επίπεδο κρατών μελών, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες (93% και στις δύο χώρες), ακολουθούμενες από την Τσεχία (89%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (52%), τη Λετονία (55%) και τη Σλοβενία (57%).
Όσον αφορά ποια συγκεκριμένα μέτρα λάμβαναν οι χρήστες, το 2023 μόλις το 36% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (23% στην Κύπρο) διάβασε τις πολιτικές απορρήτου πριν παρέχουν προσωπικά δεδομένα,
Το 54% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ (62% στην Κύπρο) αρνήθηκε τη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς διαφήμισης, ενώ 51% (43% στην Κύπρο) επέλεξε να περιορίσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στη γεωγραφική τους τοποθεσία της υπηρεσίας την οποία χρησιμοποιούσαν.
Επίσης, το 41% στην ΕΕ (44%) περιόρισε την πρόσβαση στο προφίλ ή το περιεχόμενό τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή σε ανοικτά προσβάσιμες υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων.
Όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων, μόνο το 35% στην ΕΕ (25% στην Κύπρο) έλεγξε ότι η ιστοσελίδα στην οποία μοιράζονταν τα δεδομένα τους ήταν ασφαλής.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις