ΔΙΕΘΝΗ

Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

Γουατεμάλα: Σεισμός 6 Ρίχτερ έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας – Aναφορές για τραυματισμούς και ζημιές

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών σημειώθηκε αργά χθες (τοπική ώρα, σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) στις νότιες ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό, σύμφωνα με την σεισμολογική υπηρεσία της χώρας INSIVUMEH.

Ο σεισμός, που έπληξε την περιοχή Εσκουίντλα, έγινε αισθητός και στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών GFZ, που εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 6,1 βαθμούς, ανακοίνωσε ότι είχε εστιακό βάθος 119 χιλιομέτρων. Όσο περνάει η ώρα γίνονται αναφορές για τραυματισμούς και ζημιές.

Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 23.52 τοπική ώρα χθες (07.52 ώρα Ελλάδας σήμερα), σύμφωνα με ανακοίνωση της σεισμολογικής υπηρεσίας της Γουατεμάλας INSIVUMEH, έγινε επίσης αισθητός στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ. Αξιωματούχοι στο Ελ Σαλβαδόρ χαρακτήρισαν τον σεισμό «ισχυρό» και ανέφεραν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Τασίσκο, σε απόσταση περίπου 100 χλμ νοτίως της πρωτεύουσας Γουατεμάλα, όπου ήχησαν συναγερμοί και κάποιοι τρομαγμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Εξαιτίας της σεισμικής δόνησης, κατέρρευσαν τμήματα της πρόσοψης σε εκκλησία στην πόλη Σαν Πάμπλο Χοκοπίλας, που βρίσκεται βορειοδυτικά από το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της χώρας CONRED.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top