LIKE ONLINE

Οκτώ σημάδια ότι μεγαλώσατε με τοξικά αδέλφια

Οκτώ σημάδια ότι μεγαλώσατε με τοξικά αδέλφια

Τα αδέλφια μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει τύχει στη ζωή σας. Ειδικά αν μεγαλώνετε ταυτόχρονα με αυτά, πάντα έχετε κάποιον δίπλα σας για να μοιράζεστε πράγματα και ενίοτε αυτός ο κάποιος είναι και ο καλύτερός σας φίλος. Εκτός από την περίπτωση που μεγαλώσατε με τοξικά αδέλφια που έχουν ναρκισσιστικές τάσεις, κάτι που δυσκολεύει τρομακτικά τις μεταξύ σας σχέσεις. Πώς θα καταλάβετε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Όταν ένας αδελφός ή μία αδελφή διαθέτουν ναρκισσιστικές τάσεις, δεν είναι απαραίτητο ότι το δείχνουν ξεκάθαρα, ενώ πολλές φορές η περίεργη συμπεριφορά τους αποδίδεται στην εφηβεία ή άλλους παράγοντες. Σταδιακά όμως, περνώντας από αυτή τη φάση ζωής στην ενηλικότητα, η ένταση τέτοιων συμπεριφορών θεωρητικά μειώνεται, εκτός από τις περιπτώσεις όπου κάποιος δεν επιθυμεί να ωριμάσει.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ο αδελφός ή η αδελφή εξακολουθούν να θέλουν να βρίσκονται πάντα στο κέντρο της προσοχής. Αν π.χ. κάποιος στην οικογένεια περνάει μία δύσκολη φάση, θα αναζητήσουν με μανία έναν τρόπο να τον επισκιάσουν, για να δείξουν είτε ότι το δικό τους πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, είτε ότι πρέπει και πάλι όλοι να ασχοληθούν μαζί τους, για παράδειγμα για κάποια επιτυχία τους.

Τα τοξικά αδέλφια διαρκώς ζηλεύουν και συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους υπόλοιπους στην οικογένεια, και ειδικά με τα άλλα τους αδέλφια. Ενίοτε γκρινιάζουν και εκφράζουν βαθύ παράπονο ότι κανείς δεν τους δίνει σημασία, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.

Παράλληλα μπορεί να σαμποτάρουν τις προσπάθειες των αδελφών τους να επιδείξουν τα αξιόλογα πράγματα που κάνουν στη ζωή τους, π.χ. τις επιδόσεις τους σε ένα άθλημα.

Την ίδια ώρα, μόλις δηλαδή αντιληφθούν ότι τα αδέλφια τους θα ακούσουν ένα μπράβο από κάποιον, θα φροντίσουν να φέρουν τη συζήτηση στους ίδιους, υπερπροβάλλοντας κάτι που έχουν επιτύχει, ακόμα κι αν αυτό έχει συμβεί πολλά χρόνια πριν.

Επίσης, δεν έχουν καμία διάθεση να δείξουν επί της ουσίας συμπαράσταση στους άλλους, ενώ συμπεριφέρονται μόνιμα σαν να τους χρωστάει κάτι η ζωή. Φυσικά, στο ίδιο πλαίσιο, δεν σέβονται κανένα όριο και επιδιώκουν να αποκτούν πράγματα που δεν τους ανήκουν, π.χ. ανοίγοντας τη ντουλάπα των αδελφών τους και παίρνοντας διαρκώς πράγματα χωρίς να το έχουν ζητήσει πρώτα.

Η παλέτα των συμπεριφορών τους συμπληρώνεται με την προσπάθεια που κάνουν να δείξουν εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτοί είναι τέλειοι ως αδέλφια και ότι οι υπόλοιποι τους παρεξηγούν συνέχεια.

Αν, λοιπόν, έχετε την αίσθηση πως τα αδέλφια σας κάνουν πολλά από τα παραπάνω πράγματα, οφείλετε στον εαυτό σας να βάλετε τα όριά σας και να φροντίσετε τις δικές σας ανάγκες. Η τοξικότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ακόμα κι όταν προέρχεται από συγγενείς, είναι κάτι που δεν χρειάζεστε καθόλου.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top