ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει μπροστά μετά τα «πυρά» Αβέρωφ και στηρίζει Αννίτα ο Κασουλίδης - Ζήτησε ενότητα στον ΔΗΣΥ

Βγαίνει μπροστά μετά τα «πυρά» Αβέρωφ και στηρίζει Αννίτα ο Κασουλίδης - Ζήτησε ενότητα στον ΔΗΣΥ

Παρέμβαση για όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στον ΔΗΣΥ, έκανε και ο Ιωάννης Κασουλίδης, λίγα λεπτά μετά τα «πυρά» του Αβέρωφ Νεοφύτου, στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως αναφέρει σε σε δήλωση του ο κ. Κασουλίδης: «Είναι γεγονός ότι κατά τις τελευταίες προεδρικές Εκλογές η αποστασία δημιούργησε ένα μεγάλο τραύμα και οδήγησε στην ήττα μας. Όμως ο ΔΗΣΥ, ιδρύθηκε για να καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της κεντροδεξιάς στην Κύπρο, και βασίζεται στην ιδρυτική Διακήρυξη Αρχών του που είναι επίκαιρες ακόμα και σήμερα. Ο ΔΗΣΥ προορίζεται να παραμείνει και να συνεχίσει την ιστορική πορεία του. Οι κάλπες του προσεχούς Ιουνίου αποτελούν για μας την πρόκληση για να αποδείξουμε ότι επιστρέφουμε πίσω στην παλιά αίγλη του. Είναι στοίχημα για τη σημερινή ηγεσία του, τα μέλη του και τους υποστηρικτές του».

Σημειώνει επίσης ότι: «Αναδείξαμε δημοκρατικά τη νέα ηγεσία του και πρέπει να τη στηρίξουμε και να της συμπαρασταθούμε. Ανέλαβε παραλαμβάνοντας και τις αποφάσεις που προϋπήρχαν αφού μεσολάβησαν μια Παγκύπρια εκλογική συνέλευση και ένα Παγκύπριο Συνέδριο. Δεν εναπόκειται στη σημερινή ηγεσία να ανατρέψει τις αποφάσεις αυτές. Αποφάσεις που θέλουν να επαναφέρουν την ηρεμία στο κόμμα και να αφήσουν τα τραύματα του πρόσφατου παρελθόντος σαν μια θλιβερή ανάμνηση».

«Τα μέλη του κόμματος» συνεχίζει, «πρέπει να δεχθούν τους κανόνες που θέσπισαν τα συλλογικά όργανα. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς κανόνες. Ένας από αυτούς τους κανόνες ορίζει πότε καλούνται τα ίδια τα μέλη να πάρουν τις αποφάσεις τους με μυστική ψηφοφορία. Είναι δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου να καθορίσει ο ίδιος τα κριτήρια του, που μπορεί να περιλαμβάνουν τη συνέπεια των υποψηφίων για τη νομιμοφροσύνη προς το κόμμα, την προσφορά τους και τους αγώνες τους».

«Τέλος οι υποστηρικτές, οι ψηφοφόροι θα κληθούν ασφαλώς στην κάλπη του κράτους να αποφασίσουν με βάση τα κριτήρια που οι ίδιοι εν τη σοφία τους θα ζυγίσουν. Θα είναι οι τελικοί κριτές», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κασουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΣε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top