ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στον Τατάρ ο ΠτΔ: «Η καλύτερη απάντηση στα όσα ανέφερε είναι το ψήφισμα των ΗΕ»

Απαντά στον Τατάρ ο ΠτΔ: «Η καλύτερη απάντηση στα όσα ανέφερε είναι το ψήφισμα των ΗΕ»

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και είμαστε εδώ για να εργαστούμε μαζί, έτσι ώστε να πετύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας παράλληλα την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, στον Κόρνο, και ερωτηθείς για το θέμα της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «να χαιρετίσω την απόφαση του ΣΑ των ΗΕ, την ομόφωνη απόφαση του ΣΑ.

Να επισημάνω ειδικότερα την αναφορά στη μορφή λύσης του Κυπριακού, επαναβεβαιώνει όλα τα σχετικά ψηφίσματα σε σχέση με τη μορφή λύσης του Κυπριακού.

Να επισημάνω την αναφορά στο θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων και το αίτημα για ανάκληση όλων των ενεργειών που ξεφεύγουν του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων, όπως και την ξεκάθαρη αναφορά στις ενέργειες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Πύλα.

Θεωρώ ότι το ψήφισμα έχει εγκριθεί σε μια πολύ σημαντική συγκυρία.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Θεωρώ ότι, ναι, μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και είμαστε εδώ να εργαστούμε μαζί έτσι ώστε να πετύχουμε τον συγκεκριμένο στόχο».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, μετά τη συνάντηση του με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η καλύτερη απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ. Τατάρ είναι το ψήφισμα των ΗΕ. Η διεθνής κοινότητα, η ίδια, απαντά στα όσα αναφέρει ο κ. Τατάρ.

Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή κατηγοριών κ.ο.κ., ή να κάνω μια επικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού.

Ανέφερα και προηγουμένως ότι χαιρετίζουμε το ψήφισμα, χαιρετίζουμε τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης, θεωρώ πραγματικά ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πώς να το πετύχουμε, ήταν όλα αυτά που συζητήσαμε σήμερα, και εργαζόμαστε με έναν και μοναδικό στόχο: τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top